მაინც, რა მოხდება ორგანიზმში, თუკი უარს ვიტყვით 14:00 საათის შემდეგნახშირწყლების მიღებაზე?
1. სისხლში შაქრის დონის მატება აღარ დაგემუქრებათ
ნახშირწყლები სისხლში შაქრის დონეს ზრდის. რაც ინსულინის გამომუშავებას უწყობს ხელს, ეს კი, გლუკოზის დონეს ამცირებს. ნახშირწყლების მცირე რაოდენობას ინსულინი უმკლავდება, თუმცა, თუკი მას ბევრი მუშაობა მოუწევს, მაშინ ის შაქარს ცხიმად აქცევს, რომლის ენერგიად გარდაქმნა საკმაოდ რთულია.
2. წონაში კლება
რაც ბუნებრივია. ერთი მოლეკულა შაქარი ორგანიზმში ორ მოლეკულა ცხიმად გარდაიქმნება. რაც უფრო მეტად და ხშირად მივიღებთ ნახშირწყლებს, განსაკუთრებით, ღამის საათებში, მით უფრო მეტად მოვიმატებთ წონაში.
3. პანკრეასის დატვირთვა მცირდება
ინსულინის მაღალი დონე აფერხებს ორგანიზმისთვის უმნიშვნელოვანესი ჰორმონის - სომატოტროპინის ზრდას, რომელიც გვეხმარება ზრდასა და განვითარებაში დაბადებიდან. მისი აქტივობის პიკი - ღამის საათებშია. ამიტომ, საღამოს ნახშირწყლების მიღება ამ ჰორმონის მუშაობას აფერხებს და ამცირებს მის დადებით ქმედებას: წონაში კლებას, კუნთისა და ძვლების გამაგრებას, სირტუინების გამომუშავებას - ეს არის განსაკუთრებული ნივთიერება, რომელიც დაბერების პროცესს აფერხებს და ახანგრძლივებს სიცოცხლეს.
4. ამცირებს ფერმენტაციას ნაწლავში
ნახშირწყლების დიდი რაოდენობა ამცირებს ორგანული მჟავების ფორმირებას, რაც აღიზიანებს ნაწლავის კედლებს და იწვევს ანთებით პროცესებს.
5. უფრო მარტივად იტყვით უარს სხვა პროდუქტებზეც
თუკი ნახშირწყლების მიღებაზე 14:00 საათის შემდეგ უარს იტყვით, დაახლოებით, ერთი თვის შემდეგ, გაცილებით მარტივად გამორიცხავთ რაციონიდან ტკბილეულს და სხვა მავნე პროდუქტებს, რადგან გაგიჩნდებათ სურვილი საკუთარი კვება გაამრავალფეროვნოთ, მიიღოთ ჯანსაღი საკვები. ამიტომ ახალ, საინტერესო პროდუქტებსა და რეცეპტებს დაუწყებთ ძიებას.