ჰაეროვანი „სნიკერსი“ - სწრაფი, მარტივი და გემრიელი

კულინარია

25 დეკემბერი 12:00, 2016 წელი
127

ამ სახელწოდებით უამრავი ნამცხვარი არსებობს და „სნიკერსი“ ბევრი დიასახლისისთვის, მომზადებისა და ცხობის სირთულეებთან ასოცირდება, თუმცა ჩვენი ტრადიციული მასპინძელი, გამოცდილი კულინარი მანანა ვაჭარაძე უგემრიელესი შოკოლადის ბატონის სწრაფ და მარტივ რეცეპტს გვიზიარებს.  

ცომისთვის საჭიროა:
კვერცხის გული - 6 ცალი
შაქარი - 1,5 ჭიქა
დარბილებული მარგარინი - 250 გრ.
მაიონეზი - 1 ს/კ
სოდა - 1 ჩ/კ
ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
ვანილი - დანის წვერით 
ფქვილი - 3 ს/ჭ

ბეზესთვის საჭიროა:
კვერცხის ცილა - 6 ცალი
შაქარი - 2 ჩ/ჭ

კრემისთვის საჭიროა:
კარაქი - 200 გრ.
მოხარშული, შესქელებული რძე - 1 ქილა
ვანილი - დანის წვერით
დაჭრილი მიწის თხილი ან ნიგოზი - 3 ს/კ


 


მომზადების წესი:


მოქმედება 1:
კვერცხის გულები, შაქართან ერთად, კარგად ათქვიფეთ.
დაუმატეთ დარბილებული მარგარინი და მაიონეზი.
ცოტა ხანს კიდევ თქვიფეთ და ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის წვენში გახსნილი სოდა, ვანილი და ფქვილი.


მოქმედება 2:
მიღებული ნაზი ცომი გაყავით სამ ნაწილად და ნახევარი საათით მაცივარში მოათავსეთ. ამასობაში მოამზადეთ ცილოვანი მასა.

მოქმედება 3:
ცილები ათქვიფეთ მყარი კონსისტენციის „ღრუბლის“ წარმოქმნამდე.
როცა ბეზე იმდენად გამაგრდება, რომ ჯამის გადმობრუნებისას არ გადმოვა, თქვეფის შეუჩერებლად, ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი. რამდენიმე წუთი კიდევ თქვიფეთ და გააჩერეთ.

მოქმედება 4:
ცომის ერთი ნაწილი მაცივრიდან გამოვიღოთ და ხელის მოძრაობით გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ კულინარიულ ქაღალდზე.
ცომი ძალიან ელასტიკურია და ფირფიტა თხელი გამოდის. 
დროის ეკონომიის მიზნით, შეგიძლიათ, სამივე ფირფიტა ერთდროულად გამოაცხოთ, თუმცა ცალ-ცალკე უკეთესია.

მოქმედება 5:
ცომის თითოეულ ფენას წაუსვით ბეზეს 1/3 და, დაახლოებით, 160 გრადუს ტემპერატურაზე ნახევარი საათი აცხვეთ.
ეცადეთ, რომ ბეზე ცომის კიდეებამდე არ წაუსვათ, თორემ მოცულობაში მოიმატებს და ცომის ნაპირებიდან გადმოვა. 

მოქმედება 6:
სანამ ფირფიტები ცხვება, კრემი მოამზადეთ.
კარაქი და შესქელებული რძე კარგად ათქვიფეთ და ვანილი დაუმატეთ.

მოქმედება 7:
კრემის ნახევარი წაუსვით ნამცხვრის პირველ ფენას და მოაყარეთ ცოტა დაჭრილი ნიგოზი.
იგივე გაიმეორეთ მეორე ფირფიტის შემთხვევაშიც.
მესამეს თავზე ქაოსურად მოასხით შოკოლადის მინანქარი და დაჭრილი ნიგოზი მოაყარეთ.

გემრიელად მიირთვით!