საჭირო ინგრედიენტები:
ხახვი - 1 ცალი;
ხმელი ქონდარი - 1 მწიკვი;
კარტოფილი - 700 გრ;
ლორი - 100 გრ;
შებოლილი ყველი - 100 გრ;
კვერცხი - 1 ცალი;
ფქვილი - 2 ს/კ;
ზეთი - 4 ს/კ;
კამა და ოხრახუში - 100 გრ;
მარილი და პილპილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
გაარჩიეთ ხახვი და დაჭერით წვრილად.
ყველი და ლორი კი დაჭერით კუბიკებად.
კანგაცლილი, უმი კარტოფილი გახეხეთ საშუალო ზომის სახეხზე, გადაიტანეთ საწურზე და თან ხელით კარგად გაწურეთ.
გაწურული კარტოფილი გადმოიტანეთ ჯამში და დაამატეთ ფქვილი კვერცხი, ხახვი, ლორი, ყველი, მწვანილი, შავი პილპილი და ერთმანეთში კარგად გადაურიეთ.
გაზქურაზე დადგით ტაფა, დაასხით ზეთი და კარგად გააცხელეთ.
მიღებული ცომი კოვზით გადაიტანეთ ტაფაზე და საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან შეწვით.
როგორც კი ოლადები ოქროსფრად შეიბრაწება, თეფშზე გადმოიღეთ.
შენიშვნა:
ამ ოლადებს შებოლილი ყველიც ემატება. ამიტომ, მარილის დამატებისას შეეცადეთ, ცომი არ გადაამლაშოთ;
ლორიანი კარტოფილის ოლადების ცომი საშუალო კონსისტენციის უნდა გამოგივიდეთ (არც ძალიან სქელი და არც ძალიან თხელი);
შეწვისას ტაფაზე პერიოდულად დაამატეთ ზეთი;
მოსამზადებლად 15 წუთი საკმარისია.
გემრიელად მიირთვით!