წარმოგიდგენთ სამარხვო პაშტეტის ოთხ რეცეპტს:
1. ლობიოს პაშტეტი
საჭირო პროდუქტი:
მოხარშული ლობიო - 400 გრ;
ტკბილი ჩილისგან მომზადებული სოუსი - 3-4 სუფრის კოვზი.
მომზადების წესი: ლობიოს პაშტეტის მოსამზადებლად დააბლენდერეთ მოხარშული ლობიო, დაამატეთ „ტკბილი ჩილი“ და ცოტაოდენი მარილი.
2. ავოკადოს პაშტეტი
საჭირო პროდუქტი:
ავოკადო - 400 გრ;
მცენარეული ზეთი - 400 გრ (სასურველია ზეითუნის).
მომზადების წესი: მწიფე ავოკადოს შიგთავსი დააბლენდერეთ, დაამატეთ რამდენიმე წვეთი ზეთი და ლიმონის წვენი. ბოლოს დაამატეთ მარილი და კარგად გადაურიეთ.
3. ოსპის პაშტეტი
საჭირო პროდუქტი:
ლიმონის წვენი - 1 ჩ.კ.
მოხარშული ყვითელი ოსპი - 400 გრ;
სოიოს სოუსი - 2-3 ს/კ;
მომზადების წესი: ოსპის პაშტეტის მოსამზადებლად დააბლენდერეთ მოხარშული ყვითელი ოსპი, დაამატეთ სოიოს სოუსი, კურკუმა, ცოტაოდენი მარილი და საგულდაგულოდ გადაურიეთ.
4. ბადრიჯნის პაშტეტი
საჭირო პროდუქტი:
ბადრიჯანი - 400 გრ;
სეზამის მარცვალი - 2-3 მწიკვი;
პაპრიკა - 1 მწიკვი.
მომზადების წესი: ბადრიჯნის პაშტეტის მოსამზადებლად დაჭერით ბადრიჯანი თხლად, გამოაცხვეთ ღუმელში დარბილებამდე. დანით დააქუცმაცეთ, დაამატეთ ზეთი, მარილი, სეზამის მარცვალი, პაპრიკა და კარგად გადაურიეთ.