ცივი ბორშის მოსამზადებლად საჭიროა:
კომბოსტო - 200 გრ;
ჭარხალი - 1 ცალი;
სტაფილო - 2 ცალი;
პიმიდორი - 2 ცალი;
ნიორი - 1 კბილი;
ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ;
ლიმონის წვენო - 1 ჩ/კ;
მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
კანგაცლილი პომიდორი დაჭერით წვრილად. გახეხილი სტაფილო, ჭარხალი და ნიორი მოათავსეთ ბლენდერში, დაამატეთ 400-500 გრ. წყალი და დააბლენდერეთ.
დაამატეთ მარილი, 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 1 ჩ/კ ლიმონის წვენი.
დაბლენდერებული მასა გადაიტანეთ მოზრდილ ქვაბში.
შემდეგ დაამატეთ ძალიან წვრილად დაჭრილი კომბოსტო. კარგად, საგულდაგულოდ გადაურიეთ ერთმანეთში და გემრიელად მიირთვით.
შენიშვნა:
იმისთვის, რომ პომიდორს ადვილად გააცალოთ კანი, ადუღებული წყალი დაასხით და რამდენიმე წუთი გააჩერეთ. როგორც კი წყალი შეგრილდება, მარტივად გაფრცქვნით.
ცივი ბორშის მომზადების დროს, კომბოსტოს ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ყაბაყი ან კიტრი. ასევე, სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ, დაამატოთ კამა და ოხრახუში.