ყველის „მწვადის“ მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
ყველი (ნახევრად ჭყინტი) – 200 გრ;
ბეკონი - 200 გრ;
კვერცხი - 2 ცალი;
სიმინდის ფქვილი - 50 გრ;
მცენარეული ზეთი - რამდენსაც მოითხოვს.
მომზადების წესი:
ყველი დაჭერით კუბიკებად. გადაახვიეთ ზედ ბეკონის თხელი ფენა. შემდეგ ამოავლეთ ჯერ სიმინდის ფქვილში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში და შემდეგ კვლავ სიმინდის ფქვილში.
ბეკონიანი ყველის ნაჭრები წამოაგეთ ხის ჩხირების შამფურებზე და შებრაწეთ ისე, როგორც მწვადს წვავთ - ყველა მხრიდან. როგორც კი ოქროსფერს მიიღებს, ყველის „მწვადი“ მზად არის.
შენიშვნა:
თუკი სიმინდის ფქვილი არ გაქვთ, შეგიძლიათ ყველის ნაჭრები პურის ფქვილში ამოავლოთ, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში და ბოლოს საფანელში.
გემრიელად მიირთვით!