ცომის შემადგენლობა:
სამარხვო მაიონეზი - 500 გრ.
სამარხვო მარგარინი „ონა“ - 1 ცალი
თაფლი - 2 სუფრის კოვზი
ცომის გამაფხვიერებელი - 40 გრ.
ფქვილი - 1კგ. 300 გრ.
კაკაო - 2 სუფრის კოვზი
შაქარი - 1 კგ.
ცომის მომზადების წესი:
პატარა ჯამში გაადნეთ მარგარინი, ჩაყარეთ შაქარი და კარგად აურიეთ.
ამ მასას დაუმატეთ მაიონეზი, თაფლი, გამაფხვიერებელი და ფქვილი.
გამოგივათ ფაფუკი ცომი, რომელიც სამ ნაწილად უნდა გაყოთ და ცხიმწასმულ საცხობ ქაღალდზე გამოაცხოთ.
სანამ ფირფიტები ცხვება, კრემის მომზადებას შეუდექით.
კრემის შემადგენლობა:
სამარხვო სპრედი „დაჩა“ - 1 ცალი
ვანილი - 20 გრამი
სამარხვო ნაღების კრემი - 250 გრამი
შაქარი - 1 ჭიქა
ფქვილი - 3 სუფრის კოვზი
შოკოლადის პასტა „ნუთელა“ - 150 გრ.
შავი სამარხვო შოკოლადი - 150 გრ.
კრემის მომზადების წესი:
შაქარში და ფქვილი ერთმანეთში კარგად აურიეთ და ნელ-ნელა დაასხით 2 ჭიქა ცივი წყალი.
ნელ ცეცხლზე, შეუჩერებელი მორევით ფაფა მოადუღეთ.
სანამ ფაფა გაგრილდება, ცალკე ჯამში კარგად ათქვიფეთ 1 ჭიქა წყალში გახსნილი ნაღები.
გაგრილებულ ფაფას დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები, „დაჩა“, ვანილი და 2-3 წუთი კიდევ თქვიფეთ.
ტორტის მომზადების წესი:
ტორტის ფირფიტას წაუსვით კრემი და საკონდიტრო ტომრით ცოტაოდენი „ნუთელა“ მოასხით.
იგივე გაიმეორეთ დანარჩენ ფირფიტებზე და მზა ტორტს თავზე გამდნარი სამარხვო შოკოლადი მოასხით.
გემრიელად მიირთვით!