მაშ ასე, პირველ ეტაპზე, ნამცხვრისთვის დაგჭირდებათ:
დაჭრილი ნიგოზი - 1 ჭიქა
ქიშმიში ან კურაგა - 1 ჭიქა
შაქარი - 1 ჭიქა
ზეთი - ერთი ჭიქა
კანიანად გახეხილი ვაშლი - 2 ჭიქა
ფქვილი - 2 ჭიქა
გამახვიერებელი ან სოდა -1 ჩაის კოვზი,
ლიმონის და ფორთოხლის ცედრა - ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი
მწიკვი მარილი.
მომზადების ტექნოლოგია:
ზეთი და შაქარი ერთმანეთში კარგად აურიეთ.
თანმიმდევრულად დაამატეთ ზემოთ ჩამოთვლილი ყველა ინგრედიენტი.
ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ბოლოს კი ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმებში, რომლებიც შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით შეარჩიოთ. ჩვენ გირჩევთ, კალათების ფორმები გამოიყენოთ. დაახლოებით, ნახევარი საათის განმავლობაში აცხვეთ 160 გრადუსზე.
შენიშვნა:
კომენტარების ველში ველოდებით ექსკლუზიურად თქვენი ან ცნობილი ნამცხვრების თქვენეულ რეცეპტებს.