მაშ ასე, დავიწყოთ:
მოქმედება 1-ლი
ჟელატინი - 1 სუფრის კოვზი
წყალი - 1 ჩაის ჭიქა
ჟელატინს დაასხით წყალი და ნახევარი საათი გააჩერეთ.
ნახევარი საათის შემდეგ დაბალ ცეცხლზე დაადგით და განუწყვეტლივ მორევით გააცხელეთ. როგორც კი ადუღებას დააპირებს, ჯამი ცეცხლიდან გადმოდგით.
მოქმედება მე-2
კვერცხის ცილა - 6 ცალი
შაქარი - 1,5 ჭიქა
ვანილი - 2 გრ.
კვერცხის ცილები მოათავსეთ ჯამში და მიქსერით მყარი კონსისტენციის მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
თქვეფის შეუჩერებლად, ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი, ვანილი და გამდნარი ჟელატინი.
ჩაასხით სასურველი ზომისა და ფორმის ჭიქებში და 2 საათით მაცივარში შედგით.
მოქმედება მე-3
კარაქი - 50 გრ.
შავი შოკოლადი - 100 გრ.
შავი შოკოლადი დატეხეთ და პატარა ჯამში ჩაყარეთ.
დაუმატეთ კარაქი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე, განუწყვეტელი მორევით გაადნეთ.
მოქმედება მე-4
მაცივრიდან გამოიღეთ გაციებული ბეზე, მოასხით გამდნარი შოკოლადი და ნახევარი საათით ისევ მაცივარში შედგით.
შენიშვნა: შეგიძლიათ, მზა ჩიტის რძეს დაჭრილი მარწყვი, ალუბალი ან ნებისმიერი სხვა ხილი მოაწყოთ.
გემრიელად მიირთვით!