შემადგენლობა:
რძე - 500 გრ.
ფქვილი - 5 ჭიქა,
შაქარი - 2 ს/კ.
ზეთი - 2 ს/კ.
საფუარი - 11 გრ.
მწიკვი მარილი.
მომზადების წესი:
ჯამში ჩაყარეთ 4 ჭიქა ფქვილი და საფუარი.
ნელ-ნელა დაუმატეთ თბილი რძე, შაქარი, მარილი და ზეთი.
ყველაფერი კარგად აურიეთ, ბოლოს დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილი და ცომი მოზილეთ.
გამზადებული ცომი მოათავსეთ პოლიეთილენის პაკეტში და მაცივარში შეინახეთ. 2 საათის შემდეგ შეგიძლიათ, ცომი სურვილისამებრ გამოიყენოთ, თუმცა მომდევნო დღემდე მაცივარში რომ დატოვოთ, არავითარ შემთხვევაში არ ამჟავდება.
შეგიძლიათ, ცომი ღამით მოზილოთ და ცხობა მეორე დღეს დაიწყოთ.
„ზარმაცების ცომისგან“ შეგიძლიათ, მოამზადოთ ღვეზელი, ფუნთუშები, პიცა და სხვადასხვა გულსართიანი ნამცხვრები.
ყველაფერი თქვენს სურვილსა და ფანტაზიაზეა დამოკიდებული.