ინგრედიენტები:
- რძე - 4 ჭიქა
- ტყის თხილი - 3-4 სუფრის კოვზი
- გრანულირებული შაქარი - 4 ჭიქა
- ფქვილი - 4 სუფრის კოვზი
- კაკაოს ფხვნილი - 6 სუფრის კოვზი
- კარაქი - 200 გ
- მარილი - 1/2 სუფრის კოვზი
ინსტრუქცია:
- აურიეთ ჯამში კაკაოს ფხვნილი, შაქარი და ფქვილი.
- თანდათან დაუმატეთ რძის მცირე ულუფები და ურიეთ.
- როცა რძეს სრულად დაამატებთ, ჩაასხით ნარევი პატარა ქვაბში და დადგით გაზქურაზე.
- ნარევი დაბალ ცეცხლზე დადგით და აადუღეთ. ურიეთ გამუდმებით, რათა თავიდან აიცილოთ ნარევის დაწვა და ქვაბზე მიკრობა.
- მოხალეთ ტყის თხილი, დაფქვით და დაუმატეთ ნარევს. დაამატეთ კარაქი და მარილი და მოურიეთ.
- გედგათ ნარევი დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ, სანამ არ გასქელდება. ამისთვის 15-20 წუთი დაგჭირდებათ.
აცადეთ ნუტელას გაციება. შემდეგ თავსახურიან ქილაში მოათავსეთ და მაცივარში შეინახეთ.