ქართული კერძები

სალათა ბადრიჯნით - გემრიელი სალათების სეზონი გაიხსნა!

fun time

12:00 სამ. 11 მაისი, 2021 წელი

სალათა ბადრიჯნით

14
დაკოპირებულია

გაზაფხულთან ერთად, ფერადი და არომატული ბოსტნეულიც შემოვიდა. თუ გსურთ, განსხვავებული სალათები გასინჯოთ, ეს რეცეპტი ჩაინიშნეთ - სალათა ბადრიჯნით უმარტივესად მოსამზადებელია, თანაც - ჯანსაღი და გემრიელია.

საჭირო პროდუქტი:

ბადრიჯანი - 4 ცალი
ბულგარული წიწაკა - 4 ცალი
ხახვი - 4 ცალი
პამიდორი - 4 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
ოხრახუში - 1 კონა შაქარი - 1 ჩ/კ
მზესუმზირის ზეთი - 3 ს/კ
მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. გარეცხეთ ბადრიჯანი, დაჭერით თხელ ნაჭრებად, ჩაყარეთ მარილწყალში, რათა სიმწარე გაუვიდეს.

2. გარეცხეთ და გაასუფთავეთ დანარჩენი ბოსტნეული. დაჭერით სურვილისამებრ.

3. შეწვით ბადრიჯანი ორივე მხრიდან. დაალაგეთ იმ ლანგარზე, რომლითაც სუფრაზე მიტანას აპირებთ.

4. მეორე ტაფაზე, ძლიერ ცეცხლზე შეწვით ხახვი, დაამატეთ დანარჩენი ბოსტნეული (პამიდვრის გარდა), დაამატეთ ცოტა ზეთი. ცეცხლს არ ჩაუწიოთ და განუწყვეტლივ ურიეთ. ბოსტნეული ძალიან რბილი არ უნდა იყოს.

5. დაყარეთ ტაფაზე შაქარი, მოურიეთ და დაამატეთ დაჭრილი პამიდორი. როგორც კი ოდნავ დარბილდება, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.

6. გადაიტანეთ ეს ყველაფერი ბადრიჯნიან ლანგარზე და ზემოდან მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. გააჩერეთ სალათა 10 წუთი, რათა საფუძვლიანად გაიჟღინთოს.


გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ქლიავის აჯიკა

ქლიავის აჯიკა

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ფენოვანი ლობიანი

ფენოვანი ლობიანი

ქილების სტერილიზაცია ღუმელში

ქილების სტერილიზაცია
ღუმელში

ყურძნის წვენის შენახვა ზამთრისთვის

ყურძნის წვენის შენახვა
ზამთრისთვის

მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოს...

მწვანე ლობიო კვერცხით

როგორ შევღებოთ და გავაფორმოთ სააღდგ...

კვერცხის შღებვა

ქათმის ფილე არაჟნით

ქათმის ფილე არაჟნით

როგორ მზადდება აფხაზურა

როგორ მზადდება აფხაზურა