ცომისთვის:
კვერცხი - 4 ცალი,
შაქარი - 1,5 ჭ.
თაფლი - 2 ს/კ.
კონიაკი - 1 ს/კ.
ფქვილი - 1 ჭიქა + 2/3 ჭიქა,
კაკაო- 2 ს/კ.
დარიჩინი - ½ ჩაის კოვზი,
გამაფხვიერებელი - 1,5 ჩ/კ.
ნიგოზი - 1 ჭიქა,
შავი ქლიავის ჩირი- 100 გრ.
კრემისთვის:
მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა,
კარაქი - 150 გრ.
მომზადების წესი:
1. ნიგოზი და შავი ქლიავის ჩირი წვრილად დაჭერით. ცალკე ჯამში კვერცხი და შაქარი კარგად ათქვიფეთ. როცა მოცულობა ორჯერ გაიზრდება, დაუმატეთ კონიაკი და თაფლი და თქვეფა გააგრძელეთ. ამ მასაში ბოლოს თხილი და შავი ქლიავი ჩაყარეთ და კარგად აურიეთ.
2. ცალკე ჯამში აურიეთ ფქვილი, კაკაო, დარიჩინი, გამაფხვიერებელი და კვერცხიან მასას დაუმატეთ. მიიღებთ საშუალო კონსისტენციის მასას, რომელიც მრგვალ, ცხიმწასმულ ფორმაში 3 ფენად უნდა გამოაცხოთ.
3. ტორტის დასანამად, შესქელებული რძის ქილაში ¼ ჩაასხით ცხელი წყალი და 1 ს/კ კონიაკი და მოურიეთ.
4. ტორტის თითოეული ფენა დანამეთ და ათქვეფილი კარაქისა და შესქელებული რძისგან მომზადებული კრემი წაუსვით. მზა ტორტს წყლის აბაზანაზე გამდნარი შავი შოკოლადი მოასხით და სურვილისამებრ გააფორმეთ. გემრიელად მიირთვით.