საჭირო პროდუქტი:
ნუში (მოუხალავი) – 120 გრ.
შაქარი - 230 გრ.
კვერცხის ცილა - 3 ცალი (100 გრ)
ფქვილი - 30 გრ.
მომზადების წესი:
1. ნუში ბლენდერში ჩაყარეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დაამუშავეთ.
2. დაქუცმაცებულ ნუშს ბლენდერშივე დაუმატეთ შაქარი და 2 კვერცხის ცილა (75 გრ) და კარგად ათქვიფეთ. ბოლოს დარჩენილი ცილაც დაუმატეთ და რამდენიმე წუთი კიდევ თქვიფეთ.
3. მიღებული მასა ჯამში გადაიტანეთ და 36-40 გრადუსამდე შეათბეთ. დაუმატეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ.
4. ღუმელის თუნუქის ფურცელზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი. წაუსვით კარაქი და ცოტაოდენი ფქვილი მოაფრქვიეთ. საკონდიტრო ტომრის ან კოვზის დახმარებით, ცომი თუნუქის ფურცელზე მრგვალ ფორმებად გადაიტანეთ და 190 გრადუსზე, 17-20 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ.
გემრიელად მიირთვით!