კულინარიული შეცდომები, რომლებსაც უმრავლესობა უშვებს

კულინარია

3 თებერვალი 12:00

ბევრ მათგანზე შეიძლება არც დაიჯეროთ, რომ შეცდომაა, მაგრამ აქ არგუმენტებიც არის მოყვანილი...

„არა“ გარეცხილ მაკარონს



ძალიან ბევრი მოხარშულ მაკარონს ცივ წყალს ავლებს - ეს უდიდესი შეცდომაა. მაკარონის ზედაპირზე არის სახამებელი, რომლის საშუალებითაც პასტა უკეთესად შეიწოვს სოუსს. იტალიელი დიასახლისები არასოდეს ავლებენ პასტას წყალს. ისინი იმ წყალს, რომელშიც მაკარონი მოიხარშა, სქელი სოუსის გასათხელებლად იყენებენ.


პომიდორი ბოსტნეულთან ერთად სწორად უნდა მოხარშოთ


შეცდომაა ბოსტნეულისა და პომიდვრის ერთად მოხარშვა - ეს პროცესი დროში ძალიან გაიწელება. საქმე ისაა, რომ პომიდორი შეიცავს მჟავას, რომელიც კერძის მომზადებას ანელებს. ის მაშინ უნდა დაამატოთ, როცა კერძი, პრაქტიკულად, მზადაა.


არ შეიძლება კარტოფილის პიურეს დაბლენდერება!



პიურეს ბლენდერით გაკეთება კატეგორიულად იკრძალება - ასეთ შემთხვევაში კერძი ბლანტი და უგემური გამოვა. პროფესიონალ მზარეულებს თავიანთი საიდუმლო აქვთ - ისინი წყალს მთლიანად წურავენ, შემდეგ ქვაბშივე კარტოფილს ცოტათი გამოაშრობენ და მხოლოდ ამის შემდეგ ჩასრესენ.


პიცას არ სჭირდება დიდი რაოდენობის შიგთავსი



პიცას შიგთავსი ზომიერად უნდა ჰქონდეს - ეს საშუალებას მოგცემთ, იგრძნოთ როგორც ცომის გემო, ისე თითოეული კომპონენტისა. თანაც ასეთი პიცის ჭამა ცოტა არაკომფორტულია - მთელი შიგთავსი დაბლა ცვივა.


ხახვი უნდა დაჭრათ თავის დროზე


ცოტამ თუ იცის, რომ წვრილად დაჭრილი ხახვი ძალიან მალე მწარდება. ის დაჭრისთანავე უნდა ჩაყაროთ კერძში. თანაც ბასრი დანით უნდა დაჭრათ, რადგან ბლაგვი დანით დაჭრისას ის მწარდება.


სტეიკის სწორად დაჭრას ცოდნა უნდა!



ხორცი უნდა დაიჭრას ბოჭკოების გასწვრივ, წინააღმდეგ შემთხვევაში მომზადების პროცესში მთელი წვენი დაიკარგება და „ფეხსაცმლის ლანჩივით“ გახდება. თუ ხორცს ბოჭკოების გასწვრივ დაჭრით, მაშინ ის შეწვისას ფორმასაც შეინარჩუნებს და წვენსაც.


და კარტოფილის სწორად შეწვასაც...


კარტოფილი რომ იდეალურად შეიწვას, 1-2 საათი ცივ წყალში უნდა გააჩეროთ და მხოლოდ ამის შემდეგ შეწვათ. წყალი სახამებელს მოაშორებს, ნაჭრები კი იდეალურად დაიბრაწება.


ბოსტნეულის მოსამზადებლად საჭირო დრო



ზოგიერთი ბოსტნეული არ საჭიროებს ხანგრძლივ თერმულ დამუშავებას. სასურველია, ეს მომზადების პროცესში გახსოვდეთ. უმჯობესია, მათი ბლანშირება მდუღარეში რამდენიმე წუთით. ეს ბოსტნეულს გემოსაც შეუნარჩუნებს და ყველა სასარგებლო ნივთიერებასაც.


მარილიან კერძში შაქრის დამატება ზედმეტობა გგონიათ?


ბევრი უარს ამბობს მარილიან კერძებში შაქრის გამოყენებაზე. არადა, სულ რაღაც, ერთი მწიკვი შაქრის დამატება კერძის გემოს მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს.


 

დღის ჰოროსკოპი

8 დეკემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 8 დეკემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
საკნატუნო ამბები

საახალწლო სუფრა საბჭოთა კავშირში - 7 მთავარი კერძი!

„ბედის ირონია“, „ცისფერი ეკრანი“ და საახალწლო მაგიდა, რომელიც წარმოუდგენელი იყო ამ კერძების გარეშე და რომლებიც, 60-70-იანების თაობას, უბრალოდ, ბავშვობას გვახსენებს...
საკნატუნო ამბები

მსოფლიოს ყველაზე სექსუალური მოდელები

ამ რეიტინგში 1-2 ადგილებს ადრიანა ლიმა და ჟიზელ ბუნდჰენი იკავებენ. და მათ გარდა, ამ ჩამონათვალში კიდევ შვიდი ბრაზილიელი მოდელია. 
დღის ჰოროსკოპი

7 დეკემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 7 დეკემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესისა და სიყვარულის მიმართულებით?
დღის ჰოროსკოპი

6 დეკემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 6 დეკემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესის და სიყვარულის მიმართულებით?
იცით თუ არა...

რას ნიშნავს ასო „V“ თქვენს ხელისგულზე?!

ხელისგულზე დააკვირდით გულის ხაზს. იგი იწყება ნეკა თთის ძირიდან, მიუყვება მთელს ხელისგულს და მთავრდება შუა და საჩვენებელ თითებს შორის. თუკი ეს ხაზი შუა ნაწილიდან ორად იყოფა, ესე იგი, თქვენ ნანატრი „V“ ასოს ბედნიერი მფლობელი ხართ!
ამბები

ადამიანის ხუთი გრძნობა ცხოვრების ხელოვნების აღმოსაჩენად

წლევანდელი TEDxTbilisi-ის მთავარი თემა „ცხოვრების ხელოვნებაა“.
კულინარია

საახალწლო ლაბა ქათმის ხორცით - ძალიან გემრიელი და ნოყიერი

ქათმის ლაბას ძალიან ადვილად მოამზადებთ, თანაც საახალწლო სუფრასაც უდავოდ დაგიმშვენებთ.
დღის ჰოროსკოპი

5 დეკემბრის ასტროლოგიური პროგნოზი

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 5 დეკემბრისთვის ჯანმრთელობის, ბიზნესისა და სიყვარულის მიმართულებით?
ამბები

გიორგის სიცოცხლისთვის!

პატარა გიორგის საზოგადოების დახმარება სჭირდება!
ამბები

„ვისოლ ჯგუფმა“ სტუდენტური დასაქმების ფორუმი გამართა  

„ვისოლ ჯგუფმა“ „ფაბრიკაში“ სტუდენტებისთვის დასაქმების ფორუმი გამართა. 
ამბები

„ჯიპიაი ჰოლდინგი“ ჰოსპიტალური ბიზნესიდან გადის

„ჯიპიაი ჰოლდინგი“, ევროპელი აქციონერების გადაწყვეტილებით, სადაზღვევო ბიზნესსა და მასთან დაკავშირებულ საქმიანობაზე მოახდენს ფოკუსირებას. შვილობილი „ჯეო ჰოსპიტალსის“ კლინიკების ქსელი შპს „ქართულ ჰოსპიტალთა ჯგუფმა“ შეიძინა.