ინგრედიენტები:
ქათმის ფილე - 300 გრ
რძე - 700 გრ
დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
შავი პილპილი (დაფქული) - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
ქათმის სანელებლები - გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ამოსვარეთ ქათმის ფილე პილპილში, მარილსა და ქათმის სანელებლებში.
2. წამოადუღეთ რძე ემალირებულ ქვაბში. ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლი და ადუღეთ 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
3. ჩადეთ ქათმის ფილე რძეში და ხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში.
4. გადმოდგით ხორციანი და რძიანი ქვაბი ცეცხლიდან. გააჩერეთ 2 საათი.
5. ამოიღეთ ხორცი რძიდან. ქაღალდის ხელსახოცით მოაცილეთ ზედმეტი სისველე. გაახვიეთ ფოლგაში და შედგით მაცივარში 2 საათით.
მიირთვით მოთუშულ ან ცოცხალ ბოსტნეულთან და მწვანილთან ერთად!