ინგრედიენტები:
სკუმბრია - 1 ცალი
ნაღები - 200 მლ
კამა - 1 კონა
პურის ფქვილი - 5 ს/კ
მზესუმზირის ზეთი - 25 მლ
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. სკუმბრიას კანი შემოაცალეთ და არც ისე დიდ ნაჭრებად დაჭერით.
2. თევზის ნაჭრები პურის ფქვილში ამოსვარეთ და 2-7 წუთის განმავლობაში მზესუმზირის ზეთიან ტაფაზე შეწვით. შედეგ თეფშზე გადმოალაგეთ და გაგრილება დააცადეთ.
3. ცალკე ტაფაზე წამოადუღეთ ნაღები წვრილად დაჭრილ კამასთან ერთად, სანამ სოუსი ცოტათი არ შესქელდება. შემდეგ დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
4. ნაღების სოუსში ჩააწყვეთ შემწვარი სკუმბრია და 10 წუთით დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე, თავდახურულ მდგომარეობაში.
კერძი მაშინვე მიიტანეთ სუფრასთან.
გემრიელად მიირთვით!