ინგრედიენტები:
ქათმის ღვიძლი - 250 გრ
კიტრის მწნილი - 3 ცალი
ხახვი - 1 ცალი
სტაფილო კორეულად - 100 გრ
მზესუმზირის ზეთი - 20 მლ
მაიონეზი - 100 გრ
კვერცხი - 1 ცალი
მდოგვი - 0.5 ჩ/კ
ნიორი - 3 კბილი
მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ღვიძლი კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყალში და ზედმეტი ნაწილებისგან გაასუფთავეთ. დაყარეთ ზეთიან ტაფაზე და კარგად დაბრაწეთ. თეფშზე გადმოიტანეთ და აცადეთ გაცივება.
2. ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა, დაყარეთ ზეთიან ტაფაზე და შებრაწეთ მსუბუქ კარამელიზაციამდე. კვერცხი მოხარშეთ მაგრად.
3. კიტრის მწნილი და შემწვარი ღვიძლი დაჭერით წვრილად.
4. სოუსის მოსამზადებლად ერთმანეთში აურიეთ მდოგვი, მაიონეზი, დაჭყლეტილი ნიორი და დაქუცმაცებული კვერცხის გული.
5. ღრმა სასალათეში მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი, გადაასხით სოუსი, მოაყარეთ მარილი და კარგად გადაურიეთ.
სტაფილო კორეულად შეგიძლიათ ცოცხალი სტაფილოთი შეცვალოთ, ოღონდ კარაქიან ტაფაზე უნდა მობრაწოთ.
გემრიელად მიირთვით!