საჭირო ინგრედიენტები:
ყაბაყი - 550 გრ
ყვავილოვანი კომბოსტო - 150 გრ
სტაფილო - 150 გრ
ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
კვერცხი - 2 ცალი
ნიორი - 3 კბილი
კრეკერი - 30 გრ
მაგარი ყველი - 110 გრ
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
ნივრის ფხვნილი - 1 ჩ/კ
იტალიური ბალახი - 1 ჩ/კ
კაკალი ქინძი - 1 ჩ/კ
მომზადების წესი:
1. ყაბაყი და სტაფილო გარეცხეთ და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. კომბოსტო ყვავილედებად დაშალეთ და ისიც გახეხეთ. ბულგარული წიწაკა გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით.
2. ნიორი ჩანაყეთ ან წვრილად დაჭერით. აურიეთ ბოსტნეული, მოაყარეთ მარილი. დაახლოებით ნახევარი საათი გააჩერეთ. შემდეგ მარლაში გაწურეთ.
3. დაამატეთ ყველა ზემოჩამოთვლილი ინგრედიენტი და სანელებელი, კვერცხი, ყველი (მსხვილ სახეხზე გახეხილი) და კრეკერი. აურიეთ. გააკეთეთ პატარა ბლინები და დააწყვეთ გაცხელებულ ტაფაზე.
4. შეწვით მცირეოდენ ზეთში დაბალ ცეცხლზე 4-5 წუთით ორივე მხრიდან. გადაბრუნებულ ბლინებს ცოტა ხანს თავსახური დაახურეთ, კარგად რომ მოიშუშოს. დაალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. სუფრასთან არაჟანთან ერთად მიიტანეთ.
გემრიელად მიირთვით!