ქართული კერძები

შესუნელებული ბადრიჯანი

fun time

15:00 ოთხ. 30 დეკემბერი, 2020 წელი

ნუგვზიანი ბადრიჯნის
რეცეპტი

14
დაკოპირებულია

არსებობს კერძები, რომლებსაც ყველა სეზონზე აქვს თავისი ღირსეული ადგილი ქართულ სუფრაზე. ასეთია ბადრიჯანი ნიგვზით და სუნელებით. ამ რეცეპტს ექსკლუზიურად Funtime-ს მკითხველებისთვის მზარეული დავით გიორგბერიძე გვთავაზობს.

მასალა 4 ულუფისთვის:

ბადრიჯანი - 1 კგ;
გატარებული ნიგოზი - 200 გრ;
ხახვი - 200 გრ;
ოხრახუში - 1 კონა;
ნიორი - 3-4 კბილი
ზაფრანა, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, დაფქული წიწაკა და მარილი - ეს ყველაფერი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

კარგად გარეცხილ ბადრიჯანს მოაჭერით ყუნწი, გათალეთ ორი საპირისპირო მხრიდან, დაჭერით გრძლად და საშუალო სისქის ფენებად.
მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ, დაახლოებით, ათი წუთი. შემდეგ კარგად გაწურეთ.
გაცხელებულ ტაფაზე მოასხით ზეთი და დაიწყეთ ბადრიჯნის შეწვა საშუალო ტემპერატურაზე.
როგორც კი ერთი მხარე შეიწვება, გადააბრუნეთ.
შემწვარი ბადრიჯანი ჯამზე ამოიღეთ და სანამ ცოტა შეგრილდება, შეგიძლიათ შიგ ჩასადები ნიგვზის მასალის მომზადებას შეუდგეთ.

ჩაყარეთ ჯამში ნიგოზი, დაამატეთ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში.
შემდეგ დააყარეთ უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ზაფრანა, დაფქული წიწაკა, მარილი და კარგად აზილეთ.
დაასხით სულ ცოტა წყალი, ისე რომ საშუალო სისქის მასა მიიღოთ.

ამასობაში, თქვენი შემწვარი ბადრიჯანიც გაგრილდებოდა.
აიღეთ ერთი ფირფიტა, თავშივე მოათავსეთ შეზავებული მასა თვალის ზომით და გადაკეცეთ იმდენჯერ, რამდენის საშუალებასაც ბადრიჯნის სიგრძე მოგცემთ.
შეგიძლიათ, ცოტა ნიგოზი ზემოდანაც გადაუსვათ.

შენიშვნა:

ნიგვზიანი ბადრიჯნის მოსამზადებლად ეცადეთ, საშუალოზე გრძელი ბადრიჯანი შეიძინოთ;
ნიგოზს შეგიძლიათ, ოდნავ ძმარიც დაამატოთ (თუკი მომჟავო გემო გსიამოვნებთ);
ბადრიჯნის გულში ჩასადებ მასას შეგიძლიათ, მოთუშული ხახვიც გაურიოთ, გაცილებით გემრიელი გამოვა, მაგრამ გაითვალისწინეთ, რომ ისედაც ნოყიერ კერძს მოთუშული ხახვი კიდევ უფრო დაამძიმებს.
სუფრასთან მიტანამდე თეფშზე მწვანე სალათის ფურცლები დააფინეთ, გადაკეცილი ბადრიჯანი ზედ დააწყვეთ და ბროწეულით ან მოცხარით მორთეთ - ასე კერძი გაცილებით ლამაზად გამოიყურება.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ქლიავის აჯიკა

ქლიავის აჯიკა

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ფენოვანი ლობიანი

ფენოვანი ლობიანი

ქილების სტერილიზაცია ღუმელში

ქილების სტერილიზაცია
ღუმელში

ყურძნის წვენის შენახვა ზამთრისთვის

ყურძნის წვენის შენახვა
ზამთრისთვის

მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოს...

მწვანე ლობიო კვერცხით

როგორ შევღებოთ და გავაფორმოთ სააღდგ...

კვერცხის შღებვა

ქათმის ფილე არაჟნით

ქათმის ფილე არაჟნით

როგორ მზადდება აფხაზურა

როგორ მზადდება აფხაზურა