ქაცვის ზეთის კლასიკური მეთოდით დასამზადებლად, საღი ნაყოფი კარგად გარეცხეთ, ქაღალდის საფენზე ერთ ფენად დააწყვეთ და გააშრეთ.
ამის შემდეგ წვენსაწურის, ბლენდერის ან ხორცსაკეპი მანქანის საშუალებით, დააქუცმაცეთ და წვენი გამოწურეთ.
ქაცვის ჩენჩო მინის ქილაში გადაიტანეთ და ზეთი დაასხით (სასურველია ზეითუნის).
გაითვალისწინეთ, რომ 3 ჭიქა ქაცვის ჩენჩოზე 1/2 ლიტრი ზეთი დაგჭირდებათ.
ქილას თავი დააფარეთ და ბნელ ადგილზე დადგით.
ერთი კვირის შემდეგ ქილა გამოიღეთ და ქაცვის ჩენჩოდან ზეთი გადმოწურეთ. გაითვალისწინეთ, რომ ეს პროცედურა ფრთხილად უნდა ჩაატაროთ, რადგან ქაცვის ზეთი ტანსაცმელზე ძნელად ამოსაყვან ლაქებს ტოვებს.
პროცედურის ჩატარებისას არ უნდა გამოიყენოთ მეტალის ნივთები (ჯამი, ქვაბი, კოვზი და ა.შ.), რადგან ეს პროდუქტის სასარგებლო თვისებებს შეამცირებს.
შენიშვნა: საზოგადოდ, ქაცვის მიღების დროს გვერდითი მოვლენები არ შეინიშნება.