ჩაის ჭიქაში ეტევა:
რძე - 200 გრ;
რძის ფხვნილი - 100 გრ;
ნაღები - 200 გრ;
არაჟანი - 210 გრ;
შაქარი - 200 გრ;
პურის ფქვილი - 130 გრ;
სიმინდის ფქვილი - 130 გრ;
კარტოფილის ფქვილი - 150 გრ;
დაფქული ორცხობილა - 100 გრ;
წიწიბურას ბურღული - 165 გრ;
მანანის ბურღული - 140 გრ;
ქერის ბურღული - 170 გრ;
ფეტვის ბურღული - 170 გრ;
ბრინჯი - 170;
ლობიო - 170;
ერბო - 210 გრ;
გამდნარი კარაქი ან მარგარინი - 180 გრ;
ზეთი - 190 გრ;
ტომატ-პასტა - 200 გრ;
თაფლი - 360 გრ;
კაკაო - 140 გრ.
სადილის კოვზზე ეტევა:
წყალი და რძე - 20 გრ;
ძმარი - 15 გრ;
პურის, სიმინდისა და კარტოფილის ფქვილი - 30 გრ;
რძე - 15 გრ;
დაფქული ორცხობილა - 15 გრ;
წიწიბურას ბურღული - 25 გრ;
მანანის ბურღული - 25 გრ;
ქერის ბურღული - 25 გრ;
ბრინჯი - 25 გრ;
ფეტვის ბურღული - 25 გრ;
ლობიო-25 გრ;
რძე - 20 გრ;
რძის ფხვნილი - 20 გრ;
ნაღები -18 გრ;
არაჟანი - 20 გრ;
ზეთი - 17 გრ;
გამდნარი კარაქი ან მარგარინი - 20 გრ;
ტომატ-პასტა - 25გრ;
მარილი - 30 გრ;
ჟოლო - 20 გრ;
ალუბალი - 30 გრ;
მარწყვი - 25 გრ;
მურაბა - 50 გრ.
ჩაის კოვზზე ეტევა:
პურის, სიმინდის და კარტოფილის ფქვილი-10 გრ:
დაფქული ორცხობილა - 5 გრ;
წიწიბურას ბურღული - 10 გრ;
მანანის ბურღული - 8 გრ;
ქერის ბურღული - 8 გრ;
ბრინჯი - 8 გრ;
ფეტვის ბურღული - 8 გრ;
ლობიო - 8 გრ;
რძის ფხვნილი - 5 გრ;
ნაღები - 5 გრ;
არაჟანი - 10 გრ;
ზეთი - 5 გრ;
ტომატ-პასტა - 8 გრ;
ჟოლო - 8 გრ;
ალუბალი - 8გრ;
მარწყვი - 8 გრ;
მურაბა-17 გრ.
პროდუქტების წონისა და ზომის შედარებითი მონაცემები:
1 სუფრის კოვზი = 3 ჩაის კოვზი;
2 სუფრის კოვზი = 1/8 ჩაის ჭიქა;
4 სუფრის კოვზი = 1/4 ჩაის ჭიქა;
8 სუფრის კოვზი = 1/2 ჩაის ჭიქა;
12 სუფრისკოვზი = 3/4 ჩაის ჭიქა;
16 სუფრის კოვზი = 1 ჩაის ჭიქა;
1 ჩაის ჭიქა = 1/4 ლიტრი;
2 ჩაის ჭიქა = 1/2 ლიტრი;
4 ჩაის ჭიქა = 1 ლიტრი.
ახლა კი გემოს გამოსწორების შესახებ:
თუ კერძში ზედმეტი მარილი მოგივიდათ, ამის გამოსწორებას ბრინჯის ან ფეტვის საშუალებით შეძლებთ:
ნახევარი ჭიქა ბრინჯი ან ფეტვი დაყარეთ ტილოზე ან დოლბანდზე, ტომარასავით თავი კარგად მოუკარით და რამდენიმე წუთით ქვაბში ჩაუშვით. ამის შემდეგ საჭიროა, სადილი კიდევ ერთხელ წამოადუღოთ.
ბრინჯის ან ფეტვის პარკით კერძიდან ზედმეტი პილპილის მოცილებაც შესაძლებელია.
მიწვარ რძეს უსიამოვნო გემო დაეკარგება, თუ რძიან ქვაბს ცივი წყლით სავსე ქვაბში ჩადგამთ, ხოლო რძეს ცოტაოდენ მარილს დაამატებთ.
გამხმარი და გამაგრებული ქიშმიში უწინდებურად დარბილდება თუ ნახევარი საათით ლიმონის წვენში გააჩერებთ.
შემჟავებული ცხიმი უსიამოვნო გემოს დაკარგავს, თუ ორ თავ ხახვთან ერთად გაავადნობთ.
ამჟავებული კარაქი პირვანდელ გემოს დაიბრუნებს, თუ მთელი ღამის განმავლობაში სოდიან, ცივ წყალში დატოვებთ.
ამჟავებული ხაჭოს „გამოკეთება“ ნაწილობრივ შესაძლებელია, თუ ხაჭოს დოლბანდის 2-3 ფენაში გაავახვევთ, ფიცარზე დადებთ და ზემოდან სიმძიმეს დაადებთ. ასეთ მდგომარეობაში ხაჭო 2-3 საათით უნდა დატოვოთ.