ფარშირებული გოგრა
დაგჭირდებათ:
გოგრა - 1,5 კგ.
ვაშლი - 200 გრ.
ქიშმიში - 100 გრ.
კურაგა - 70 გრ.
ბრინჯი - 100 გრ.
კარაქი - 100 გრ
შაქარი - გემოვნებით.
პირველი მოქმედება:
გოგრა კარგად გარეცხეთ და თავი მოაჭერით.
კოვზის დახმარებით ამოაცალეთ კაკლები.
ერთმანეთში კარგად აურიეთ ნახევრად მოხარშული ბრინჯი, ქიშმიში, წვრილად დაჭრილი ვაშლი და კურაგა, კარაქი, შაქარი და კვახის გულში მოათავსეთ.
მეორე მოქმედება:
გოგრას გადაჭრილი თავი მჭიდროდ დაახურეთ და ღუმელში შედგით. აცხვეთ, დაახლოებით, საათნახევრის განმავლობაში და პერიოდულად გამდნარი კარაქი მოასხით.
გორა ვაშლით
დაგჭირდებათ:
თანაბარი რაოდენობით გოგრა და ვაშლი
შაქარი
ცოტა დარიჩინი
ერთი ჭიქა 15-30%-იანი ნაღები
აიღეთ თანაბარი რაოდენობით გოგრა და ვაშლი.
გაასუფთავეთ კანისა და კურკებისგან და, დაახლოებით, 3 სანტიმეტრის ნაჭრებად დაჭერით.
ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ.
დაჭრილი ვაშლი და კვახი ერთმანეთში აურიეთ და ფორმაში მოათავსეთ. მოაყარეთ 4-5 სუფრის კოვზი შაქარი, ცოტა დარიჩინი.
მოასხით ჭიქაზე ოდნავ მეტი 15-30%-იანი ნაღები და 200 გრადუსზე აცხვეთ, სანამ სისველე მთლიანად არ გაქრება.
ღუმელიდან გამოღების შემდეგ ცხელ-ცხელს თავზე შაქრის პუდრა მოაფრქვიეთ.
გემრიელად მიირთვით!