გაზრდის პროცესში ნიორში ჩნდება ახალი ძლიერმოქმედი ფერმენტები, რომლებიც სხვადასხვა დაავადებას შესანიშნავად ებრძვის. თუკი გემოვნებაზე ვისაუბრებთ, გაღივებული ნივრის მწვანე ღეროები უფრო ცხარე და არომატულია.
ალბათ, ხშირად გვერდი აგივლიათ ნივრისთვის, როდესაც ის გაღივებული გინახავთ. დღეს გაღივებული ნივრის სასარგებლო თვისებებს გაგაცნობთ, რის შემდეგაც მის მიღებაზე უარს არასდროს იტყვით.
გაზრდის პროცესში ნიორში ჩნდება ახალი ძლიერმოქმედი ფერმენტები, რომლებიც სხვადასხვა დაავადებას შესანიშნავად ებრძვის. თუკი გემოვნებაზე ვისაუბრებთ, გაღივებული ნივრის მწვანე ღეროები უფრო ცხარე და არომატულია.