შირკავაკი: უზბეკური წვნიანი გოგრით

საკნატუნო ამბები

7 დეკემბერი 12:00
231

უზბეკური წვნიანის მოსამზადებლად, სულ რაღაც, 20 წუთი დაგჭირდებათ. ეს სწორედ ის კერძია, რომელიც ნებისმიერმა დიასახლისმა უნდა ჩაინიშნოს.

საჭირო პროდუქტი:
გოგრა - 400 გრ
წყალი - 2 ჭიქა
ბრინჯი - 1 ჭიქა
რძე - 3 ს/კ
კარაქი - 100 გრ
მარილი - გემოვნებით

შირკავაკის მომზადების წესი:
კარგად გაასუფთავეთ გოგრა და დაჭერით კუბიკებად;
გადაავლეთ წყალი და ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში ბრინჯთან ერთად.
დაამატეთ მარილი და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე.
როგორც კი მიხვდებით, რომ ბრინჯის მოხარშვას სულ ცოტა აკლია, დაამატეთ რძე და განაგრძეთ კერძის მომზადება კიდევ 8-10 წუთით.
შემდეგ, გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან და დააბლენდერეთ.
დაბლენდერების შემდეგ ქვაბს თავსახური დაახურეთ და 5 წუთი ასე გააჩერეთ.
კერძი მზადაა.

გემრიელად მიირთვით!