მომზადება იმდენად მარტივია, გამოუცდელი დიასახლისიც ადვილად მოახერხებს.
ინგრედიენტები:
- 6 ცალი კვერცხი
- 60 გრამი სიმინდის ფქვილი
- 60 გრამი ხორბლის ფქვილი
- 120 გრამი შაქარი
- 1 ჩაის კოვზი ვანილი
- 5 ლ რძე
- 1 ჩაის კოვზი დარიჩინის ფხვნილი
- 100 გრამი შაქრის პუდრა
- კარაქის პატარა ნატეხი (ფორმების გასაპოხად)
მომზადება:
- დადგით რძე დაბალ ცეცხლზე. პარალელურად სხვა ქვაბში კვერცხი,შაქარი და ვანილი ერთმანეთში გადაურიეთ.
- ორივეს დაამატეთ ფქვილი და გადაურიეთ ისე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. შემდეგ მდუღარე რძე ინგრედიენტებს დაასხით და 5-7 წუთი გაუჩერებლად ურიეთ. კრემი მზად არის. თუ საკმარისად სქელი არ გამოგივიდათ, სიმინდის ფქვილი კიდევ დაუმატეთ.
- კრემს კოშტები რომ არ შეჰყვეს, საცერში გაატარეთ.
- გულდასმით წაუსვით ფორმას კარაქი და ჩაასხით შიგნით ნარევი. კარგად რომ შესქელდება, დაჭერით წვრილ ნაჭრებად და ამოიღეთ ფორმიდან. თითოეული ნაჭერი ამოავლეთ სიმინდის ფქვილსა და კვერცხში და შებრაწეთ ხრაშუნა ოქროსფრამდე.
დესერტი მზადაა! შეგიძლიათ, დარიჩინითა და შაქრის პუდრით გააალამაზოთ.
თუ ექსპერიმენტები გიყვართ, შეგიძლიათ, ლიქიორი გადაავლოთ და ცეცხლი მოუკიდოთ. სწორედ ასე მიირთმევენ ცეცხლოვანი ესპანელები.
საოცარი არომატი და განუმეორებელი გემო გარანტირებულია!