იაპონია - ჩაი “მაჩტა” მზადდება დაწვრილმანებული მაღალხარისხიანი მწვანე ჩაის ფოთლებისგან.
ინდოეთი - ჩაი “დარჯილინგი”. იზრდება ინდოეთშო, ჰიმალაის მთიან რეგიონში.
დიდი ბრიტანეთი - ბრიტანელები შავ ჩაის რძეს უმატებენ.
თურქეთი - ჩაის მინის პატარა ჭიქებით მიირთმევენ, ნატეხ შაქართან ერთად.
მაროკო - აქ ძალიან უყვართ მწვანე ჩაი პიტნასთან ერთად.
ჰონკონგი - ჩაის უმატებენ შესქელებულ რძეს და მიირთმევენ ყინულის ნატეხებთან ერთად.
ტაივანი - ამ ჩაის როგორც ცხელს, ასევე ცივს სვამენ. მთავარია, ტაპიოკის ბურთულები არ დაგავიწყდეთ.
აშშ - აქ ჩაი ლიმონითა და შაქრით უყვართ, ზოგჯერ სოდასაც უმატებენ.
რუსეთი - რუსებს შავი, მაგარი ჩაი უყვართ.
პაკისტანი - ჩაის “მასალა” მზადდება სუნელებითა და კარაქით.
ტაილანდი - აქ ჩაის სხვადასხვა ტაილანდური ბალახებისგან ამზადებენ, უმატებენ რძესა და ყინულს.
ჩინეთი - ჩინელების საყვარელ ჩაის “პუერი” ჰქვია. იყიდება კუბებისა და ბურთულების სახით.
ეგვიპტე - აქ შავ უშაქრო ჩაის მიირთმევენ. ქორწილში სტუმრებს ჰიბისკუსის ჩაით უმასპინძლდებიან.
არგენტინა - არგენტინელებს უყვართ “მატე” - ვიტამინებითა და ანტიოქსიდანტებით მდიდარი ჩაი.
სამხრეთ აფრიკა - აქ “როიბუშს” სვამენ - ღია წითელ ჩაის ნაზი და ტკბილი გემოთი.