ქართული კერძები

აჭარული ხის სოკოს ჩაშუშულით

fun time

12:00 ხუთ. 8 ივლისი, 2021 წელი

აჭარული სოკოთი

14
დაკოპირებულია

თუ სამარხვო ცომეულის რეცეპტებს ეძებთ, სცადეთ სამარხვო აჭარული ხის სოკოს შიგთავსით. Funtime-მა ეს აჭარული ხაჭაპური ბათუმში, „აჭარული ხაჭაპურის სახლის“ კულინარისგან ჩაიწერა.

მასალა ერთი აჭარული ხაჭაპურისთვის:

  • საფუარიანი ცომი - 300 გრ.
  • ხის სოკო - 150 გრ.
  • ფქვილი - 250 გრ.
  • ზეთი - 20 გრ.
  • მწვანილები: ქინძი, ოხრახუში, პიტნა, ტარხუნა - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით

ხის სოკოს მომზადების წესი:

წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ზეთში და დაამატეთ კარგად გარეცხილი ხის სოკო.
როგორც კი მოიშუშება, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, პიტნა, ტარხუნა და მარილი გემოვნებით. გააგრძელეთ მოშუშვა და, დაახლოებით, 5-7 წუთის შემდეგ გადმოდგით გაზქურიდან.
ცომში ჩასადები შიგთავსი მზადაა.

ხაჭაპურის მოზადების წესი:

დაყარეთ მაგიდაზე ფქვილი.
ზედ გაათხელეთ ცომი სიგრძეზე, ისე რომ ორივე ბოლოში ცოტა სქელი ფენა დარჩეს.
ნაპირზე წრიულად შემოუწყეთ ჩაშუშული სოკო და გადაახვიეთ ორივე მხრიდან - მიეცით ცომს ნავისებური ფორმა.
გაუფართოვეთ შუაგული და ჩადეთ შიგ ხის სოკოსგან მომზადებული მასა.
გადაიტანეთ „ჟარონაზე“ და შედგით 300 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში.

10-15 წუთის შემდეგ, სანამ ცომი დაიბრაწება, გამოიღეთ ღუმელიდან, ამოაცალეთ ზედმეტი ცომი და კვლავ დააბრუნეთ ღუმელში, დაახლოებით, 3-4 წუთით.


შენიშვნა👇:

ღუმელში შედებამდე ცომს აუცილებლად გადაუსვით ფუნჯით წყალი.

მომზადებულ ხაჭაპურს გვერდებზე წაუსვით ცოტა სამარხვო ცხიმი.


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ქლიავის აჯიკა

ქლიავის აჯიკა

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ფენოვანი ლობიანი

ფენოვანი ლობიანი

ქილების სტერილიზაცია ღუმელში

ქილების სტერილიზაცია
ღუმელში

ყურძნის წვენის შენახვა ზამთრისთვის

ყურძნის წვენის შენახვა
ზამთრისთვის

მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოს...

მწვანე ლობიო კვერცხით

როგორ შევღებოთ და გავაფორმოთ სააღდგ...

კვერცხის შღებვა

ქათმის ფილე არაჟნით

ქათმის ფილე არაჟნით

როგორ მზადდება აფხაზურა

როგორ მზადდება აფხაზურა