სტაფილოს კატლეტის მოსამზადებლად საჭიროა:
სტაფილო - 3-5 ცალი;
მანანის ბურღული - 100 გრ;
სუხარის ფანტელი - 50 გრ;
მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
გარეცხილი სტაფილო გაფრცქვენით და წვრილ სახეხზე გახეხეთ.
გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი და გახეხილი სტაფილო 3-4 წუთის განმავლობაში მოთუშეთ.
რაც მთავარია, თავდაპირველად, მოთუშვის პროცესში მუდმივად ურიეთ. შემდეგ დაასხით ადუღებული წყალი და განაგრძეთ მოთუშვა თავდახურულ მდგომარეობაში, სანამ კარგად არ მოითუშება.
შემდეგ, დაამატეთ მანანის ბურღული, მოურიეთ და დაამატეთ მარილი.
გამორთეთ გაზქურა და დაელოდეთ სტაფილოს გაციებას.
როგორც კი სტაფილო გაცივდება, მიეცით მას კატლეტის ფორმები და სათითაოდ ამოავლეთ სუხარის ფანტელში. შემდეგ შეწვით ორივე მხრიდან.
როგორც კი შეწითლდება და კარგად დაიბრაწება, გადმოიღეთ და გემრიელად მიირთვით.