გაიგეთ, რა დრო სჭირდება ყველაზე გავრცელებული პროდუქტების მონელებას.
თუმცა ნუ დაგავიწყდებათ ისიც, რომ ყოველი ორგანიზმი ინდივიდუალურია
წყალი.
თუკი წყალს უზმოზე დალევთ, ის პირდაპირ ნაწლავებში ხვდება.
ხილისა და ბოსტნეულის წვენები, დაახლოებით, 15-20 წუთში გადამუშავდება.
საზამთროს მონელებას 20 წუთი სჭირდება.
ნესვის გადამუშავებას კი 30 წუთი.
ვაშლი, მსხალი, ატამი, ქლიავი და სხვა, ნახევრად ტკბილი ხილი 40 წუთში გადამუშავდება.
სტაფილოს მონელებას 50 წუთი მაინც სჭირდება.
ავოკადოს ხშირად მიირთმევენ უზმოზე და მის მონელებას, დაახლოებით, 1 საათი სჭირდება, რადგან ის დიდი ოდენობით ცხიმებს შეიცავს.
სახამებლიანი ბოსტნეული, როგორებიცაა: ტოპინამბური, გოგრა, კარტოფილი - მათ მონელებას ორგანიზმი 1 საათს ანდომებს.
ბრინჯისა და წიწიბურის მონელებას, საშუალოდ, 60-90 წუთი სჭირდება.
ნიგოზი, ნუში და ნებისმიერი თხილეული 2,5-3 საათში გადამუშავდება.
ყავა, რძე, ჩაი, თოხლოდ მოხარშული კვერცხი, მოხარშული თევზი - ყველაფერი ეს ორგანიზმში 1-2 საათში გადამუშავდება.
მოხარშული ქათამი.
3-4 საათი სჭირდება - ქათმის, ძროხის ხორცის, ჭვავის პურის, ისპანახის, ბოლოკის, კიტრისა და ლორის მონელებას.
შემწვარი ხორცი.
შემწვარი ხორცი, ლობიო, ბარდა, ქაშაყი - ამ პროდუქტების მონელებას 4-5 საათი სჭირდება.
სოკოს მონელებას საკმაოდ დიდი დრო, 5-6 საათი სჭირდება.
ეცადეთ, დაძინებამდე 3-4 საათით ადრე ივახშმოთ.
ჯანსაღი კვება - ეს არის შესაძლებლობა, დატკბეთ ყოველი დღით და დაივიწყოთ ზედმეტ წონასთან არსებული პრობლემები.