ცომისთვის დაგჭირდებათ:
კარაქი - 220 გრ
შაქარი - 200 გრ
კვერცხი - 1 ცალი
ვანილის ესენცია - 1 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი - ½ ჩ/კ
მარილი - ¼ ჩ/კ
ფქვილი - 450-500 გრ
მინანქრისთვის დაგჭირდებათ:
კვერცხის ცილა - 2 ცალი (60 გრ)
ლიმონის წვენი - 2 ჩ/კ
გაცრილი შაქრის პუდრა - 330 გრ
მომზადების წესი:
1. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ კრემის კონსისტენციის, ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. დაუმატეთ ვანილის ესენცია და კვერცხი.
თანდათან შეურიეთ მარილთან და გამაფხვიერებელთან არეული, გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ელასტიკური ცომი. შეახვიეთ პოლიეთილენის პარკში და მაცივარში 30-40 წუთით შეინახეთ.
2. ცომი მაცივრიდან გამოიღეთ და 6-7 სმ-ის სისქეზე გააბრტყელეთ. დაჭერით სასურველ ფორმებად, ცხიმწასმულ საცხობ ქაღალდზე დაალაგეთ და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 12-15 წუთი აცხვეთ.
3. სანამ ნამცხვარი ცხვება, შეგიძლიათ, მინანქარი მოამზადოთ. ამისთვის კვერცხის ცილები და ლიმონის წვენი მიქსერით ათქვიფეთ, სანამ ღრუბლისმაგვარ მასას არ მიიღებთ. მიქსერი მაღალ სიჩქარეზე გადართეთ და კვერცხის ცილებს ნელ-ნელა შაქრის პუდრა შეურიეთ. მინანქარი საჭირო კონსისტენციისაა თუ კოვზის ამორევის შემდეგ, მისი ზედაპირის გასწორებას რამდენიმე წამი სჭირდება.
4. მინანქარს თქვენთვის სასურველი ფერი დაუმატეთ და წვრილთავიან საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ. გამომცხვარი და გაგრილებული ნამცხვრები საკუთარი სურვილით და ფანტაზიით გააფორმეთ.
თუ რამდენიმე ფერის მინანქარი გსურთ, ერთი ფერის დატანის შემდეგ გაშრობა აცადეთ და შემდეგ მეორე ფერით მოხატეთ. ნამცხვარზე მინანქრის განაწილებისას შეგიძლიათ, ხის ჩხირი გამოიყენოთ. როგორც კი მინანქარი გაშრება, ნამცხვარი მზადაა.
შენიშვნა:
მინანქრისთვის ფერის მისაცემად, შეგიძლიათ სპეციალური საკონდიტრო საღებავი ან ნატურალური ფერები გამოიყენოთ - მაგალითად, ჭარხლის, სტაფილოს, მწვანილის და ა.შ.
ეს ნამცხვარი დიდხანს ინახება, ამიტომ შეგიძლიათ, საახალწლო სამზადისის დაწყებამდე, რამდენიმე დღით ადრე გამოაცხოთ.
გემრიელად მიირთვით!