შემწვარი გოგრა ტაფაზე - კარტოფილივით!
13:47 სამ. 18 ოქტომბერი, 2022 წელი
შეგიძლიათ, გოგრა ზუსტად ისევე შეწვათ, როგორც კარტოფილს წვავთ. თანაც, ეს გაცილებით უფრო მსუბუქი და სასარგებლო საჭმელია!
3-4 ულუფისთვის საჭირო პროდუქტი:
- გოგრა - 500-600 გრამი;
- ნიორი - 1 დიდი თავი;
- ლიმონი - ნახევარი;
- კამა ან ოხრახუში;
- მწვანე სალათი;
- მარილი;
- მზესუმზირას ზეთი - შესაწვავად.
მომზადება:
გოგრა გაასუფთავეთ (თესლი და კანი მოაშორეთ) და დაჭერით პატარა ნაჭერბად;
ნიორი გაასუფთავეთ და თითო კბილი სიგრძეზე გაჭერით - 2-3 ნაჭრად;
გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი, დააყარეთ გოგრის ნაჭრები და საშუალო ცეცხლზე შეწვით 5-7 წუთის განმავლობაში;
შემდეგ დააყარეთ ნიორი, მარილი, კარგად ამოურიეთ, დაახურეთ ტაფას თავსახური და გააგრძელეთ წვა საშუალო ცეცხლზე. პერიოდულად აკურატულად ამოურიეთ ხოლმე;
როგორც წესი, გოგრის შეწვას 25-30 წუთი სჭირდება, თუ ძალიან დიდ ნაჭერბად არ დაჭრით;
როცა გოგრა მზად იქნება, თეფშზე დააწყვეთ მწვანე სალათის ფურცლები, ზედ გადმოიღეთ შემწვარი გოგრა, მოაჭერით მწვანილი და დააწურეთ ლიმონი;
სულ ეს არის.
შენიშვნა:
ნუ იფიქრებთ, რომ ერთი მთლიანი თავი ნიორი კერძს გაამწარებს. თერმული დამუშავებისას ნიორი სიმწარეს კარგავ და გოგრას ძალიან სასიამოვნო სპეციფიკურ გემოს აძლევს;
მწვანე სალათაც ძალიან უხდება ამ კერძს, თუმცა მის გარეშეც შეგიძლიათ მიირთვათ;
ასევე,შეგიძლიათ, თეფშზე გადმოღებულ კერძს თაფლი მოასხათ - თუ, რა თქმა უნდა, წონის მომატება არ გაშინებთ და თითოეულ კალორიას არ ითვლით.
გემრიელად მიირთვით!
ასევე, დაგაინტერესებთ:
გოგრის წვნიანი - უზბეკური რეცეპტი
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან