უცხოური სამზარეულო
შირკავაკი: უზბეკური წვნიანი გოგრით
13:07 პარ. 15 ოქტომბერი, 2021 წელი
უზბეკური გოგრის სუპის მოსამზადებლად, სულ რაღაც, 20 წუთი დაგჭირდებათ. ეს სწორედ ის კერძია, რომელიც ნებისმიერმა დიასახლისმა უნდა ჩაინიშნოს.
საჭირო პროდუქტი:
- გოგრა - 400 გრ
- წყალი - 2 ჭიქა
- ბრინჯი - 1 ჭიქა
- რძე - 3 ს/კ
- კარაქი - 100 გრ
- მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
კარგად გაასუფთავეთ გოგრა და დაჭერით კუბიკებად;
გადაავლეთ წყალი და ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში ბრინჯთან ერთად.
დაამატეთ მარილი და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე.
როგორც კი მიხვდებით, რომ ბრინჯის მოხარშვას სულ ცოტა აკლია, დაამატეთ რძე და განაგრძეთ კერძის მომზადება კიდევ 8-10 წუთით.
შემდეგ, გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან, დაამატეთ კარაქი და დააბლენდერეთ.
დაბლენდერების შემდეგ ქვაბს თავსახური დაახურეთ და 5 წუთი ასე გააჩერეთ.
კერძი მზადაა.
გემრიელად მიირთვით!
🔰:
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან