კრიმანჭული - ახალი სიტყვა კულინარიაში!
12:00 შაბ. 3 ივლისი, 2021 წელი
კრიმანჭული კულინარიაში ნამდვილად ახალი სიტყვაა - ღორის ხორცის, ყველის, ბოსტნეულისა და ჩირეულის ნაზავის პიკანტური კერძი შესანიშნავია როგორც სადღესასწაულოდ, ასევე ყოველდღურ სადილად... კრიმანჭულის რეცეპტს, ექსკლუზიურად Funtime-ს მკითხველებისთვის, მზარეული ალექსანდრე კვაბზირიძე გვიზიარებს.
კრიმანჭულის მოსამზადებლად საჭირო პროდუქტი:
სულგუნი - 200 გრ;
ბრინჯი - 100 გრ;
ღორის ჩალაღაჯი - 350 გრ;
ბულგარული წიწაკა - 400 გრ;
ყაბაყი - 200 გრ;
ქამა სოკო - 100 გრ;
ბადრიჯანი - 200 გრ;
შავი ქლიავი - 50 გრ;
ლეღვის ჩირი - 50 გრ;
ვაშლის ჩირი - 50 გრ;
მსხლის ჩირი - 50 გრ;
ძირა - 5 გრ;
წითელი ხახვი - 80 გრ;
ოხრახუში - 10 გრ;
კამა -10 გრ;
მწვანე ხახვი - 10 გრ;
მწვანე წიწაკა - 15 გრ;
დაღერღილი წიწაკა - 5 გრ;
შავი პილპილი და მარილი - გემოვნებით.
კრიმანჭულის მომზადების წესი:
- მოხარშული ბრინჯი გადაიტანეთ მოზრდილ ჯამში.
- დაამატეთ დაჭრილი ჩირეული, კუბიკებად დაჭრილი სულგუნი, წვრილად დაჭრილი კამა, მწვანე ხახვი, წითელი ხახვი და ოხრახუში.
- გასუფთავებული და კარგად გარეცხილი ღორის ჩალაღაჯი დაჭერით 2-3 სანტიმეტრის სიგრძის ნაჭრებად და გვერდებზე ჩაჭერით ისე, რომ ხორცის ნაჭერს ჯიბე გაუკეთდეს.
- ჯამში მოთავსებულ პროდუქტებს დაუმატეთ დაღერღილი წიწაკა, ძირა და კარგად გადაურიეთ, შემდეგ კი ჩატენეთ ჩალაღაჯის ჯიბეში.
- ზემოდან მოაყარეთ შავი პილპილი, მარილი, მოათავსეთ გრილის ბადეში და შეწვით მაყალზე.
- შეწვის პროცესში, გრილის ბადეში მოთავსებულ ხორცს კარაქი გადაუსვით.
- ახლა კი ბოსტნეულის მომზადებას შეუდექით.
- დაჭრილი ბოსტნეული მოათავსეთ გრილის ბადეში, შეწვით ორივე მხრიდან და როგორც კი ღორის ხორცი მომზადდება, გადაიტანეთ მოზრდილ თეფშზე ბოსტნეულთან ერთად.
შენიშვნა:
კრიმანჭული შეგიძლიათ გრილისა და მაყალის გარეშეც მოამზადოთ: ხორციც და ბოსტნეულიც შეწვით ტაფაზე, მხოლოდ ზეითუნის ზეთში ან ერბოში;
თუკი კრიმანჭულს ტაფაზე ამზადებთ, ხორცი დანით დასერეთ და შეწვით თავსახურის გარეშე;
კრიმანჭულის მოსამზადებლად 30 წუთი საკმარისია.
გემრიელად მიირთვით!