ქართული კერძები

მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი კერძი

fun time

14:00 კვი. 19 ივნისი

მწვანე ლობიო კვერცხით
14
დაკოპირებულია

მწვანე ლობიოს მომზადების მრავალი მეთოდი არსებობს: მწვანე ლობიო ნიგვზით, მწვანე ლობიო კარტოფილით, მწვანე ლობიო პომიდვრით... დღეს გთავაზობთ უმარტივეს რეცეპტს, რომელსაც კულინარი დავით გიორგბერიძე ექსკლუზიურად  Funtimes-ს მკითხველებს გიზიარებთ. თანაც მწვანე ლობიო კვერცხით შეგიძლიათ, მიირთვათ როგორც ცხლად, ასევე ცივად.

საჭირო პროდუქტი:

  • მწვანე ლობიო - 1 კგ;
  • კვერცხი - 5 ცალი;
  • პომიდორი - 1/2 კილო;
  • ქინძი - 100 გრ;
  • რეჰანი - 50 გრ;
  • ნიორი - 50 გრ;
  • ხახვი - 200 გრ;
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით.


მომზადების წესი:

მწვანე ლობიოს მოატეხეთ თავი და ბოლო, გადატეხეთ 2-3 ნაწილად, კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ.
როგორც კი ლობიო მოიხარშება, გადაწურეთ და გადაიტანეთ ცალკე ჯამზე.

ქვაბის ძირზე მოასხით ზეთი, მოთუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ჯამზე მოთავსებული გაწურული ლობიო ხახვიან ქვაბში გადაიტანეთ.

დაახლოებით, 5-10 წუთის შემდეგ დაამატეთ კანგაცლილი, საშუალო ზომებზე დაჭრილი პომიდორი.

როგორც კი შეამჩნევთ, რომ პომიდორი ქვაბში კარგად მოითუშა, ჯერ დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, ბოლოს კი - დაჭრილი მწვანილები, ნიორი, მარილი და პილპილი.

შენიშვნა 👇:

მწვანე ლობიოს ხარშვის დროს დაამატეთ 1/2 ჩაის კოვზი სოდა - ასე ლობიო არ გამუქდება.

თუკი შენიშნეთ, რომ კერძი სქელი გამოვიდა, შეგიძლიათ, ოდნავ წყალი დაამატოთ.

მწვანე ლობიოს, სურვილისამებრ, ქონდარს ან შაშკვლავს უმატებენ.

გემრიელად მიირთვით!

ესეც ჩასანიშნი ინფორმაციაა:

პრასი ნიგვზით იმერულად

სუნელების დასახელება და დახასიათება

ბოსტნეული ღუმელში თუ მოხარშული - რომელია სასარგებლო?


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

როგორ შევღებოთ და გავაფორმოთ სააღდგ...

კვერცხის შღებვა

ქათმის ფილე არაჟნით

ქათმის ფილე არაჟნით

როგორ მზადდება აფხაზურა

როგორ მზადდება აფხაზურა

ხბოს ხორცის სალათი - ნოყიერი და გემ...

ხბოს სალათა

მწვანე პომიდორი ბებიების რეცეპტით

მწვანე პომიდორი

ბოლოკის „ჩიფსები“ - სასუსნავი მათთვ...

ბოლოკის ჩიფსები

მწვანილის შენახვა ზამთრისთვის - გაყ...

მწვანილის შენახვა
ზამთრისთვის

როგორ მოვხარშოთ მუხუდო სწორად, რომ...

მუხუდოს მოხარშვა

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელ...

აჯიკა-საწებელი