მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი კერძი
14:00 კვი. 19 ივნისი, 2022 წელი
მწვანე ლობიოს მომზადების მრავალი მეთოდი არსებობს: მწვანე ლობიო ნიგვზით, მწვანე ლობიო კარტოფილით, მწვანე ლობიო პომიდვრით... დღეს გთავაზობთ უმარტივეს რეცეპტს, რომელსაც კულინარი დავით გიორგბერიძე ექსკლუზიურად Funtimes-ს მკითხველებს გიზიარებთ. თანაც მწვანე ლობიო კვერცხით შეგიძლიათ, მიირთვათ როგორც ცხლად, ასევე ცივად.
საჭირო პროდუქტი:
- მწვანე ლობიო - 1 კგ;
- კვერცხი - 5 ცალი;
- პომიდორი - 1/2 კილო;
- ქინძი - 100 გრ;
- რეჰანი - 50 გრ;
- ნიორი - 50 გრ;
- ხახვი - 200 გრ;
- მარილი და წიწაკა - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
მწვანე ლობიოს მოატეხეთ თავი და ბოლო, გადატეხეთ 2-3 ნაწილად, კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ.
როგორც კი ლობიო მოიხარშება, გადაწურეთ და გადაიტანეთ ცალკე ჯამზე.
ქვაბის ძირზე მოასხით ზეთი, მოთუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ჯამზე მოთავსებული გაწურული ლობიო ხახვიან ქვაბში გადაიტანეთ.
დაახლოებით, 5-10 წუთის შემდეგ დაამატეთ კანგაცლილი, საშუალო ზომებზე დაჭრილი პომიდორი.
როგორც კი შეამჩნევთ, რომ პომიდორი ქვაბში კარგად მოითუშა, ჯერ დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, ბოლოს კი - დაჭრილი მწვანილები, ნიორი, მარილი და პილპილი.
შენიშვნა 👇:
მწვანე ლობიოს ხარშვის დროს დაამატეთ 1/2 ჩაის კოვზი სოდა - ასე ლობიო არ გამუქდება.
თუკი შენიშნეთ, რომ კერძი სქელი გამოვიდა, შეგიძლიათ, ოდნავ წყალი დაამატოთ.
მწვანე ლობიოს, სურვილისამებრ, ქონდარს ან შაშკვლავს უმატებენ.
გემრიელად მიირთვით!
ესეც ჩასანიშნი ინფორმაციაა: