სილამაზე/ჯანმრთელობა

შემწვარი ბოსტნეული მოხარშულზე მეტად სასარგებლოა - ესპანელი მეცნიერების აღმოჩენა!

fun time

16:00 შაბ. 25 სექტემბერი, 2021 წელი

შემწვარი ბოსტნეულის
სარგებელი

14
დაკოპირებულია

ცხიმში შემწვარი ბოსტნეული უფრო სასარგებლოა, ვიდრე მოხარშული და ებრძვის სიმსივნის წარმოქმნას - ასეთია ბოლო კვლევების შედეგად გამოტანილი დასკვნა.

ესპანელმა მეცნიერებმა, კერძოდ - გრანადის უნივერსიტეტიდან, თავისი კვლევის შედეგები ჟურნალ Food Chemistry-ში გამოაქვეყნეს. ე

ქსპერიმენტის დროს 120 გრ. კარტოფილი, გოგრა, პომიდორი და ბადრიჯანი სხვადასხვა მეთოდით მოამზადეს - შეწვეს, მოთუშეს, მოხარშეს წყალში და ასევე, წყლისა და ზეთის ნარევში.

ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ბოსტნეულის წვის დროს მათში იზრდება ფენოლის ნაერთების რაოდენობა, რომლებიც ძალიან მნიშვნელოვანია ორგანიზმისთვის, როგორც ანტიოქსიდანტები, ანტიანთებითი, შედედების საწინააღმდეგო თვისებების მქონე ნაერთები.

ისინი ანელებენ უშუალოდ კიბოს უჯრედების ზრდას, ასევე ხელს უწყობენ ტვინის მუშაობის გაუმჯობესებას. მათი შემცველი პროდუქტების მიღება ხელს უშლის ალცჰაიმერის დაავადებისა და პარკინსონის განვითარებას.

ესპანელი პროფესორი კრისტინა სანჩესი აცხადებს, რომ ცხიმი, როგორც სითბოს გადამცემი, ხელს უწყობს ბოსტნეულში ფენოლის ნაერთების რაოდენობის ზრდას, ხარშვის დროს კი მსგავსი პროცესი არ შეინიშნა.

🔰:

7 პროდუქტი, რომელიც ყველაზე კარგად წმენდს ორგანიზმს

რომელი პროდუქტების კომბინაცია არ არის რეკომენდებული და რატომ?

გადაჭარბებულია თუ არა ნივრის „ჯადოსნური“ თვისებები?



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

პიგმენტური ლაქების მოცილება სახლის...

პიგმენტური ლაქების
მოცილება სახლის
პირობებში

დაფნა ხალხურ მედიცინაში - გსმენიათ...

დაფნა მკურნალი

ოქტომბრის მაგნიტური დღეების კალენდა...

მაგნიტური დღეები 2023 წლის
ოქტომბერში

თვალის ირგვლივ სიშავეების მოშორება...

თვალის ირგვლივ
სიშავეების მოშორება

პირველადი დახმარება დამწვრობის დროს...

პირველადი დახმარება
დამწვრობის დროს

წონაში კლება ბებიების მეთოდით

წონაში კლება ბებიების
მეთოდით

რა ხდება ზრდასრული ადამიანის სხეულშ...

რა ხდება ზრდასრული
ადამიანის სხეულში

ბალტიური ქარვა - სასიკვდილო ბაქტერი...

ბალტიის ქარვა

როგორ შევიმოწმოთ თერმომეტრით ფარისე...

როგორ შევამოწმოთ
თერმომეტრით ფარისებრი
ჯირკვლის ფუნქცია?