სილამაზე/ჯანმრთელობა

შემწვარი ბოსტნეული მოხარშულზე მეტად სასარგებლოა - ესპანელი მეცნიერების აღმოჩენა!

fun time

16:00 შაბ. 25 სექტემბერი, 2021 წელი

შემწვარი ბოსტნეულის
სარგებელი

14
დაკოპირებულია

ცხიმში შემწვარი ბოსტნეული უფრო სასარგებლოა, ვიდრე მოხარშული და ებრძვის სიმსივნის წარმოქმნას - ასეთია ბოლო კვლევების შედეგად გამოტანილი დასკვნა.

ესპანელმა მეცნიერებმა, კერძოდ - გრანადის უნივერსიტეტიდან, თავისი კვლევის შედეგები ჟურნალ Food Chemistry-ში გამოაქვეყნეს. ე

ქსპერიმენტის დროს 120 გრ. კარტოფილი, გოგრა, პომიდორი და ბადრიჯანი სხვადასხვა მეთოდით მოამზადეს - შეწვეს, მოთუშეს, მოხარშეს წყალში და ასევე, წყლისა და ზეთის ნარევში.

ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ბოსტნეულის წვის დროს მათში იზრდება ფენოლის ნაერთების რაოდენობა, რომლებიც ძალიან მნიშვნელოვანია ორგანიზმისთვის, როგორც ანტიოქსიდანტები, ანტიანთებითი, შედედების საწინააღმდეგო თვისებების მქონე ნაერთები.

ისინი ანელებენ უშუალოდ კიბოს უჯრედების ზრდას, ასევე ხელს უწყობენ ტვინის მუშაობის გაუმჯობესებას. მათი შემცველი პროდუქტების მიღება ხელს უშლის ალცჰაიმერის დაავადებისა და პარკინსონის განვითარებას.

ესპანელი პროფესორი კრისტინა სანჩესი აცხადებს, რომ ცხიმი, როგორც სითბოს გადამცემი, ხელს უწყობს ბოსტნეულში ფენოლის ნაერთების რაოდენობის ზრდას, ხარშვის დროს კი მსგავსი პროცესი არ შეინიშნა.

🔰:

7 პროდუქტი, რომელიც ყველაზე კარგად წმენდს ორგანიზმს

რომელი პროდუქტების კომბინაცია არ არის რეკომენდებული და რატომ?

გადაჭარბებულია თუ არა ნივრის „ჯადოსნური“ თვისებები?



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

საკვები, რომელიც ასუფთავებს სისხლძა...

სისხლძარღვების გაწმენდა
კვებით

ნესვის სარგებლობა

ნესვის სარგებლობა

რა წესები უნდა დავიცვათ, რომ საზამთ...

საზამთროთი მოწამვლა
როგორ ავირიდოთ

რატომ არის სასარგებლო ყავისთვის წყლ...

რატომ არის სასარგებლო
ყავისთვის ცივი წყლის
მიყოლება

ოლეანდრე - საშიში სილამაზე, რომელმა...

ოლეანდრა - შხამიანი
მცენარე

ინდონეზიელმა მეცნიერებმა საშიშ კოღო...

ინფექციური დაავადება
დენგე

რატომ იკლებს ადამიანი სიმაღლეში ასა...

ასაკი და სიმაღლე

ახალი კვლევა - სხეულის დაბალი ტემპე...

სხეულის დაბალი
ტემპერატურა

საინტერესო ფაქტები საზამთროს შესახე...

საზამთროს სამკურნალო
თვისებები