სილამაზე/ჯანმრთელობა

შემწვარი ბოსტნეული მოხარშულზე მეტად სასარგებლოა - ესპანელი მეცნიერების აღმოჩენა!

fun time

16:00 შაბ. 25 სექტემბერი, 2021 წელი

შემწვარი ბოსტნეულის
სარგებელი
14
დაკოპირებულია

ცხიმში შემწვარი ბოსტნეული უფრო სასარგებლოა, ვიდრე მოხარშული და ებრძვის სიმსივნის წარმოქმნას - ასეთია ბოლო კვლევების შედეგად გამოტანილი დასკვნა.

ესპანელმა მეცნიერებმა, კერძოდ - გრანადის უნივერსიტეტიდან, თავისი კვლევის შედეგები ჟურნალ Food Chemistry-ში გამოაქვეყნეს. ე

ქსპერიმენტის დროს 120 გრ. კარტოფილი, გოგრა, პომიდორი და ბადრიჯანი სხვადასხვა მეთოდით მოამზადეს - შეწვეს, მოთუშეს, მოხარშეს წყალში და ასევე, წყლისა და ზეთის ნარევში.

ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ბოსტნეულის წვის დროს მათში იზრდება ფენოლის ნაერთების რაოდენობა, რომლებიც ძალიან მნიშვნელოვანია ორგანიზმისთვის, როგორც ანტიოქსიდანტები, ანტიანთებითი, შედედების საწინააღმდეგო თვისებების მქონე ნაერთები.

ისინი ანელებენ უშუალოდ კიბოს უჯრედების ზრდას, ასევე ხელს უწყობენ ტვინის მუშაობის გაუმჯობესებას. მათი შემცველი პროდუქტების მიღება ხელს უშლის ალცჰაიმერის დაავადებისა და პარკინსონის განვითარებას.

ესპანელი პროფესორი კრისტინა სანჩესი აცხადებს, რომ ცხიმი, როგორც სითბოს გადამცემი, ხელს უწყობს ბოსტნეულში ფენოლის ნაერთების რაოდენობის ზრდას, ხარშვის დროს კი მსგავსი პროცესი არ შეინიშნა.

🔰:

7 პროდუქტი, რომელიც ყველაზე კარგად წმენდს ორგანიზმს

რომელი პროდუქტების კომბინაცია არ არის რეკომენდებული და რატომ?

გადაჭარბებულია თუ არა ნივრის „ჯადოსნური“ თვისებები?



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

16 საინტერესო ფაქტი ქალის მკერდის შ...

ფაქტები ქალის მკერდის
შესახებ

შაკიკი - მაპროვოცირებელი ფაქტორები,...

შაკიკის სახეები

კივის კანი - რატომ უნდა მიირთვათ კი...

ყველაფერი კივის შესახებ

როგორ მოვამზადოთ ასკილის ნაყენი

ასკილის ნაყენი

ასუქებს თუ არა ლეღვი?

ასუქებს თუ არა ლეღვი

ნოემბრის მაგნიტური დღეები - წინ დატ...

ნოემბრის მაგნიტური
დღეები

როგორ მოვუაროთ სახის კანს ზამთარში

როგორ მოვუაროთ სახის კანს
ზამთარში

ფინიკის სასარგებლო თვისებები

ფინიკის სასარგებლო
თვისებები

რითია სასარგებლო გოგრა

გოგრის სასარგებლო
თვისებები