სილამაზე/ჯანმრთელობა

რომელი პროდუქტების კომბინაცია არ არის რეკომენდებული და რატომ?

fun time

16:00 ოთხ. 28 ივლისი, 2021 წელი

ერთად არ არის
რეკომენდებული შვრიის
ფაფა და ფორთოხლის წვენი

14
დაკოპირებულია

წარმოგიდგენთ პროდუქტებს, რომელთა კომბინირებულად მირთმევა არ შეიძლება და მიზეზებსაც აგიხსნით...

 

სტაფილო და ფორთოხალი

სტაფილოსა და ფორთოხლის წვენი საკმაოდ პოპულარულ კომბინაციად მიიჩნევა, თუმცა ბევრმა არ იცის, რომ ამ სასმელმა შეიძლება კუჭის მჟავიანობის მომატება და ნაღვლის სადინარის ჭარბი რეფლექსები გამოიწვიოს. ზოგიერთ შემთხვევაში სტაფილოსა და ფორთოხლის წვენების კოქტეილი შეიძლება თირკმელების დაზიანების მიზეზიც გახდეს.

ანანასი და რძე

ანანასი ბრომელაინით მდიდარი ხილია (ბრომელაინი ანანასის ნაყოფისგან მიღებული ბუნებრივი ფერმენტია, რომელიც გაანაწილებს და დაშლის მიღებულ საკვებს სასარგებლო ნივთიერებებად), ამიტომ მისი რძესთან ერთად მიღება არ შეიძლება. ასეთი კომბინაცია შეიძლება თავისა და მუცლის ტკივილის, გულისრევის, ინფექციებისა და დიარეის მიზეზი გახდეს, რაც, ბავშვების შემთხვევაში, განსაკუთრებით სახიფათოა.

ლიმონი და პაპაია

ამ ორი ხილის შერევამ შესაძლოა, ანემია და ჰემოგლობინის დონის პრობლემები გამოიწვიოს.

ბანანი და გუავა

ამ ორი ტროპიკული ხილის კომბინაციამ შეიძლება აციდოზი (ორგანიზმის ტუტე-მჟავური წონასწორობის დარღვევა) და გაზების დაგროვება გამოიწვიოს, რაც საბოლოოდ თავის ტკივილებით და გულისრევით მთავრდება.

რძე და ფორთოხალი

თუ რძეში მოხარშულ შვრიის ფაფას ფორთოხლის წვენს აყოლებთ, ამის კეთება არ არის რეკომენდებული. მარცვლოვანის სახამებლისა და რძის კომბინაცია კუჭისთვის ძნელი გადასამუშავებელია და ადრე თუ გვიან, თქვენს ჯანმრთელობას დააზიანებს.

ხილი და ბოსტნეული

არასოდეს მიირთვათ ხილი და ბოსტნეული ერთად. შაქრით მდიდარი ხილისა და ბოსტნეულის კომბინაციას კუჭი ძნელად გადაამუშავებს და შესაბამისად, საჭმლის მომნელებელ სისტემაში დიდხანს ჩერდება. დუღილის დროს გამოყოფილი ტოქსინები იწვევს თავის ტკივილს, დიარეას, ინფექციებსა და მუცლის ტკივილს.

კომბინირებულად შეგიძლიათ მიირთვათ:

ხილის ტკბილი ჯიშები: ბანანი, ვაშლი, ქლიავი, საზამთრო და ნესვი.

ხილის მჟავე ჯიშები: ლიმონი, ფორთოხალი, ყურძენი, კივი, გრეიპფრუტი.

ნახევრად მჟავე ჯიშები: ჟოლო, მანგო, ვაშლი, მარწყვი

ნეიტრალური გემოს მქონე ჯიშები, ანუ ხილი, რომელიც მეტ ცილებსა და ვიტამინებს შეიცავს: ავოკადო, ნუში, არაქისი, ნიგოზი და ქოქოსი.

🔰🔰🔰:

სწორი კვება სისხლის ჯგუფის მიხედვით

როგორ გამოვიყენოთ ვაშლის ძმარი

სანელებელი ჯანმრთელობისთვის - რომელი როდის გამოვიყენოთ?!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

5 მიზეზი იმისთვის, რომ სპირულინა რა...

რა არის სპირულინა

მუშმულას სასარგებლო თვისებები

მუშმულას თვისებები

მუსკატის კაკალი - სასარგებლო თვისებ...

მუსკატის კაკალი
სასარგებლო თვისებები

ქაცვის თვისებები

ქაცვის თვისებები

ღორის ხორცის სასარგებლო თვისებები დ...

ღორის ხორცის სასარგებლო
თვისებები

გოგრის თესლი - როგორ ვჭამოთ სწორად?

გოგრის თესლის სასარგებლო
თვისებები და
უკუჩვენებები

იაპონელმა მეცნიერებმა შექმნეს მოწყო...

სიზმრების ჩაწერა
შესაძლებელია

შემოდგომის საკვები - 10 ყველაზე სას...

შემოდგომის ხილი და
ბოსტნეული

ადამიანის ენა შინაგანი ორგანოების ს...

ადამიანის ენა შინაგანი
ორგანოების სარკეა