სულგუნის ხინკალი ნადუღით
12:00 ორშ. 11 იანვარი, 2021 წელი

სულგუნის ხინკალი ტრადიციული ქართული კერძია, სულგუნის ფირფიტებისა და ნადუღისგან. სულგუნის ფირფიტების მომზადება სახლის პირობებშიც შესაძლებელია - ამისთვის სულგუნის ნაჭრები მდუღარე წყალში უნდა ჩაყაროთ, კარგად ამოზილოთ და გააბტყელოთ, თუმცა განსაკუთრებით მოსახერხებელია, თუ სულუგუნის მზა ფირფიტები გაქვთ ნაყიდი.
საჭირო პროდუქტი:
სულუგუნის ფირფიტები - 100 გრ.
ნადუღი ან ხაჭო - 200 გრ
მაწონი - 1 ს.კ.
პიტნა - რამდენიმე ღერი
ნიორი - 1 კბილი
შავი პილპილი
მარილი
მომზადების წესი:
1. წვრილად დაჭერით პიტნა და ნიორი, მოაყარეთ მარილი და დანაყეთ. მოათავსეთ ბლენდერში ნადუღი (ხაჭო), პიტნისა და ნივრის პასტა, მაწონი, პილპილი და დაატრიალეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
2. სულგუნის ფირფიტის ცენტრში დადეთ ერთი ჩაის კოვზი გულსართი და ხინკალივით შეკარით. ხინკლის შესაკრავად ჩეჩილი ყველი ან ზოლებად დაჭრილი სულგუნის ფირფიტა გამოიყენეთ.
3. სუფრასთან მიტანამდე ყველის ხინკალს ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი მოასხით და დაფქული შავი პილპილი მოაყარეთ.
გემრიელად მიირთვით!