ლიმონის ნამცხვარი „სოფი ლორენი“ - ნიგვზით, ქიშმიშით და მერინგით
14:00 სამ. 31 იანვარი, 2023 წელი

ფხვიერი ცომის, ტკბილ-მჟავე შიგთავსის და ჰაეროვანი მერინგის (ბეზეს) შერწყმა იდეალურ გემოს ქმნის, რომელიც ყველაზე პრეტენზიულ გურმანსაც კი აღაფრთოვანებს. სცადეთ, აუცილებლად გამოგივათ!
ფხვიერი ცომისთვის საჭირო პროდუქტი:
- კვერცხის გული - 4 კვერცხი
- შაქარი - 0,5 ჭიქა
- კარაქი - 200 გრ
- ფქვილი - 2,5 ჭიქა
- სოდა-ძმრით -1/2 ჩაის კოვზი
შიგთავსისთვის საჭირო პროდუქტი:
- ლიმონი - 2 ცალი
- ქიშმიში - 100 გრ
- ნიგოზი - ერთი მუჭა
- კვერცხის ცილა - 4 კვერცხის
- შაქარი - 2 ჭიქა
მომზადების წესი:
1. კვერცხის გულები ცილებისგან გააცალკევეთ. გულები კარგად ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ მასა ორჯერ მეტი არ გახდება;
2. კვერცხის გულებს წინასწარ დარბილებული კარაქი დაამატეთ და კარგად აურიეთ. დაამატეთ ფქვილი და სოდა-ძმრით და ელასტიკური ცომი მოზილეთ;
3. ცომი საცხობ ფირფიტაზე გადაიტანეთ, ხელით კარგად გაასწორეთ და მაცივარში 20-30 წუთით შედგით;
4. სანამ ცომი ცივდება, შიგთავსი მოამზადეთ: ოთხი კვერცხის ცილა 1 ჭიქა შაქართან ერთად გამკვრივებამდე თქვიფეთ. ქიშმიში გარეცხეთ და გააშრეთ, ნიგოზი დაჭერით, ლიმონი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ და 1 ჭიქა შაქარში აურიეთ.
5. ცომი მაცივრიდან გამოიღეთ და ლიმონის შიგთავსი წაუსვით. მოაყარეთ ქიშმიში და თხილი. წაუსვით მერინგი (ბეზე) და ზემოდან ნიგოზი მოაყარეთ;
6. ნამცხვარი 160 0-ზე გახურებულ ღუმელში შედგით და 50 წუთი აცხვეთ.
სულ ეს არის!
შენიშვნა: სუფრასთან მიტანის წინ გირჩევთ, ნამცხვარი 40 წუთი გრილ ადგილას გააჩეროთ.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან