დესერტი

პანა კოტა ფორთოხლით - მსუბუქი საახალწლო დესერტი

fun time

15:33 კვი. 29 დეკემბერი, 2024 წელი

პანა კოტას რეცეპტი

14
დაკოპირებულია

პანა კოტა იტალიური დესერტია - ჟელატინისგან შესქელებული კრემით, ხილითა და კენკრით. 

პანა კოტა (panna cotta - ნაღები) 1990-იან წლებში ჯერ ამერიკაში და შემდეგ მთელ მსოფლიოში გახდა პოპულარული. იტალიაში მიღებულია, როგორც მაღალი კლასის დესერტი.

კრემისებრი პანა კოტა კარამელიზებული ფორთოხლის ნაჭრებით, რომელლის რეცეპტსაც ქვემოთ გთავაზობთ, მსუბუქი და დახვეწილი დესერტია, რომელიც აუცილებლად შეგიყვარდებათ.

საჭირო პროდუქტი (2 ულუფა პანაკოტათვის)

  • 15%-იანი ნაღები - 300 მლ.
  • ფორთოხალი - 290 გრ (1 ცალი)
  • შაქარი - 100 გრ
  • ვანილი - 0,5 გრ
  • ჟელატინი - 10 გ

მომზადების წესი:

გარეცხილ ფორთოხალს წვრილ სახეხზე ცედრა გააცალეთ. კრემისთვის 1 ჩაის კოვზი ცედრა დაგჭირდებათ, დარჩენილი შეგიძლიათ დესერტის გასაფორმებლად გამოიყენოთ.

ქვაბში მოათავსეთ 50 გრ შაქარი, ჟელატინი, ვანილი და 1 ჩაის კოვზი ფორთოხლის ცედრა, დაასხით ნაღები და ყველაფერი კარგად აურიეთ.

ჟელატინიანი მასა დაბალ ცეცხლზე გააცხელეთ (დაახლოებით ,70-80 გრადუსამდე) და განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ გაიხსნება. ამის შემდეგ კრემი ცეცხლიდან გადმოდგით და 20 წუთი დატოვეთ.

კრემი გაწურეთ, ფორმებში ჩაასხით და 3-დან 4 საათით მაცივარში შედგით.

სანამ პანა კოტა მაცივარში გრილდება, მოამზადეთ ფორთოხლის მასა:

ფორთოხლის რბილობი გაასუფთავეთ (თეთრი აპკისგან), წვრილად დაჭერით, ქვაბში ჩაყარეთ და 50 გრ შაქარი დააყარეთ.

ქვაბი დაბალ ცეცხლზე დადგით - დაახლოებით, 8 წუთის განმავლობაში, სანამ წვენს გამოუშვებს და შაქარი დადნება. როცა ფორთოხლის ნაჭრები დარბილდება, სიროფი შესქელდება და კარამელიზაცია დაიწყება, ცეცხლი გამორთეთ.

გაციებული პანა კოტა ფორმებიდან ამოიღეთ და თეფშზე გადააბრუნეთ და გარშემო და თავზე კარამელიზებული ფორთოხალი მოასხით.

გემრიელად მიირთვით!

ესეც სცადეთ:

ფორთოხლის სამარხვო ნამცხვარი - გემო, რომელსაც ვერ დაივიწყებთ

ფორთოხლის კანის მურაბა

როგორ მოვამზადოთ ფორთოხლის ცუკატები


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე, უგემ...

შოკოლადის ტორტი ცხობის
გარეშე

ბლონმანჟე შოკოლადით — ნაზი და მსუბუ...

ბლონმანჟე შოკოლადით

მარწყვი შოკოლადში – როგორ მოვამზადო...

მარწყვი შოკოლადში

ტორტი „მიკადო“ – უგემრიელესი სომხურ...

ტოროტი მიკადო

ქოლდ ბრიუ – ცივად დაყენებული ფილტრი...

ქოლდ ბრიუ

თაფლის ტორტი - მარტივი დესერტი ცხობ...

თაფლის ტორტი - მარტივი
დესერტი

უკოფეინო ყავა - მოამზადეთ ფინიკის კ...

უკოფეინო ყავა ფინიკის
კურკებისგან

არაჟნის მოხარშული კრემი

არაჟნის მოხარშული კრემი

ცივი კრემი შესქელებული რძით

ცივი კრემი შესქელებული
რძით