დესერტი

ფორთოხლის სამარხვო ნამცხვარი - გემო, რომელსაც ვერ დაივიწყებთ

fun time

12:00 სამ. 27 აპრილი, 2021 წელი

ფორთოხლის სამარხვო
ნამცხვარი

14
დაკოპირებულია

მიუხედავად იმისა, რომ ნამცხვრის შემადგენლობაში კვერცხი და კარაქი არ შედის, მისი მდიდარი და განუმეორებელი გემო გულგრილს არავის დატოვებს.

საჭირო პროდუქტი:

ფქვილი - 430 გრ

ზეთი - 100 მლ

წყალი - 100 მლ

ძმარი - 1 ჩ/კ

სოდა - 1 ჩ/კ

შაქარი - 200 გრ

დარიჩინი - 1/3 ჩ/კ

ქიშმიში - 150 გრ

ფორთოხალი - 1 ცალი


მომზადების წესი:

1. ფორთოხალი კარგად გარეცხეთ, გაამშრალეთ და წვრილ სახეხზე კანის ყვითელი ნაწილი გახეხეთ.

2. ფორთოხლის რბილი ნაწილი კარგად გაწურეთ და წვენი ცალკე შეინახეთ.

3. ღრმა ჯამში ჩაასხით ზეთი, დააყარეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ წყალი, ფორთოხლის ცედრა და წვენი და ისევ კარგად აურიეთ.

4. სოდა ძმარში გახსენით და დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ.

5. ჯამში ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი და დარიჩინი და ცომი მოზილეთ.

6. გარეცხილი და გამშრალი ქიშმიში ცომში აურიეთ.

7. კექსის ფორმას წაუსვით ზეთი და ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ. მოათავსეთ ცომი ფორმაში და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით ერთი საათი აცხვეთ.

8. ღუმლიდან გამოღებული ნამცხვარი გააგრილეთ და სუფრასთან მიტანის წინ თავზე შაქრის პუდრთან შერეული დარიჩინი მოაყარეთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ნუთელა სახლის პირობებში

ნუთელას რეცეპტი

მოჭიქული წაბლი - როგორ მოვამზადოთ ს...

მოჭიქული წაბლი

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

კარალიოკის მურაბა

კარალიოკის მურაბა

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო,...

საზამთროს მურაბა
დარიჩინით

ატმის წვენი ზამთრისთვის - მაცოცხლებ...

ატმის წვენის მომზადება

ნაღების ნაყინი - მოამზადეთ სახლში

ნაღების ნაყინი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და ს...

ჟოლოს უშაქრო მურაბა

უნაზესი ალუბლის ტარტი - გემო, რომელ...

ალუბლის ტარტი