ხაჭოს პასკა „სნიკერსი“ - სადღესასწაულო სუფრის მშვენება
12:00 პარ. 16 აპრილი, 2021 წელი
თუ მოახლოებული დღესასწაულისთვის რაღაც განსაკუთრებულის მომზადება გსურთ, ხაჭოს პასკა შესანიშნავი არჩევანია. გთავაზობთ რეცეპტს, რომელსაც დამწყები დიასახლისიც კი ადვილად გაუმკლავდება. მთავარია, მითითებებს მიჰყვეთ და შედეგი აუცილებლად მოგეწონებათ.
საჭირო პროდუქტი:
ხაჭო - 500 გრ
კარაქი - 70 გრ
ნაღები - 100 მლ
კვერცხი - 2 ცალი
შაქარი - 100 გრ
მოხალული მიწის თხილი - 120 გრ
კარამელი (შიგნით - 100 გრ, გაფორმებისთვის - 50 გრ)
შავი შოკოლადი - 60 გრ
ნაღები - 33-35% 30 გრ
მომზადების წესი:
მოხარშეთ კრემი - ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად, ჩაასხით ცხელი ნაღები (100 მლ), სწრაფად აურიეთ, დაადგით ცეცხლზე და განუწყვეტელი მორევით გასქელებამდე მიიყვანეთ.
კრემი გაზქურიდან გადმოდგით, ბლენდერით ათქვიფეთ და ოდნავ გააგრილეთ.
ოთახის ტემპერატურის ხაჭო საცერში გაატარეთ და კარაქთან ერთად კარგად ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან მასად არ იქცევა, დაუმატეთ მოხარშული კრემი და ისევ ათქვიფეთ, სანამ პრიალა არ გახდება.
ახლად მოხალული და გაციებული მიწის თხილი ოთახის ტემპერატურის კარამელში აურიეთ.
60 გრ შოკოლადს დაასხით 30 გრ ცხელი ნაღები და წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში გაადნეთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ გახდება.
ხაჭოს მასაში ჩაასხით შოკოლადისა და კარამელ-არაქისის მასა.
საწურში ან ნახვრეტებიან პასკის ფორმაში ორი ფენა დასველებული და კარგად გაწურული დოლბანდი ჩააფინეთ.
ხაჭოს მასა ფორმაში გადაიტანეთ, ზედა ნაწილზე დოლბანდი ფრთხილად დააფარეთ, სიმძიმე დაადგით და მაცივარში მთელი ღამით შედგით.
დილას მზა პასკა საწურიდან ფრთხილად ამოიღეთ და დოლბანდი მოაცილეთ.
პასკა შესაფერის ლანგარზე გადაიტანეთ, მორთეთ კარამელით, გახეხილი შოკოლადით და მიწის თხილით.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან