დესერტი

მანდარინის მურაბა - უძველესი რეცეპტი ბებიას რვეულიდან

fun time

14:00 პარ. 5 ნოემბერი, 2021 წელი

მანდარინის მურაბა

14
დაკოპირებულია

ამ უძველესი რეცეპტით მომზადებული მთელ-მთელი მანდარინის მურაბა ზამთრის ნაცრისფერ დღეებს სითბოთი აგივსებთ და იმუნიტეტის ამაღლებაში დაგეხმარებათ.

საჭირო პროდუქტი

  • 1 კგ მანდარინი
  • 1 კგ შაქარი
  • 1ლ წყალი
  • ერთი ლიმონის წვენი

მოზადების წესი:

  1. მანდარინს დაასხით მდუღარე წყალი, დააფარეთ ტილო და გააჩერეთ 10 წუთი. ამის შემდეგ გარეცხეთ ცივ, გამდინარე წყალში და გააშრეთ. ხის ჩხირით თითოეული ნაყოფი შუა ადგილას დაჩხვლიტეთ, ისე, რომ რბილობი არ დააზიანოთ.
  2. ჩაასხით თასში წყალი, დაამატეთ შაქარი და მაღალ ცეცხლზე დაადგით. ადუღების შემდეგ ცეცხლს დაუკელით და სიროფი 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ.
  3. ჩაუშვით მანდარინები სიროფში და 5 წუთი ადუღეთ. ამის შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით და 2 საათის განმავლობაში გააგრილეთ. შემდეგ მურაბა ისევ ცეცხლზე დადგით და 10 წუთის განმავლობაში ადუღეთ.

იგივე პროცედურა კიდევ 2-ჯერ გაიმეორეთ და თითოეულ ჯერზე ხარშვის დრო 5 წუთით გაზარდეთ - ანუ, პირველად 5 წუთს ადუღებთ, მეორედ - 10 წუთს, შემდეგ 15 წუთს და ბოლო ჯერზე 20 წუთს.

ამის შემდეგ მურაბა 10 საათის განმავლობაში გააჩერეთ;

სულ ბოლოს კი დაბალ ცეცხლზე, 30 წუთის განმავლობაში ადუღეთ და ხარშვის დასრულებამდე 10 წუთით ადრე ლიმონის წვენი დაამატეთ.

ცხელი მურაბა გასტერილებულ ქილებში გადაიტანეთ და მოხუფეთ.

გემრიელად მიირთვით!



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო ტორ...

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო
ტორტი

ფრანგული ვაშლის ნამცხვარი დარიჩინით

ვაშლის ნამცხვარი
დარიჩინით

სწრაფი დესერტი ცხობის გარეშე - ალუბ...

სწრაფი დესერტი - ალუბლები
ვაფლით

კანოლი - სიცილიელი მაფიოზების საყვა...

კანოლი

ლიქიორი ბეილისი - სადღესასწაულო სუფ...

ბეილისის რეცეპტი

იაპონური ხრიკი - როგორ დავატკბოთ მჟ...

როგორ დავატკბოთ მჟავე
მანდარინი 10 წუთში?

ნამცხვარი გირჩი - მარტივი დესერტი ც...

ნამცხვარი გირჩი

ხრაშუნა ტორტი ცხობის გარეშე - 5 წუთ...

ხრაშუნა ტორტი ცხობის
გარეშე - 5 წუთში მზადდება!