დესერტი

მანდარინის მურაბა - უძველესი რეცეპტი ბებიას რვეულიდან

fun time

14:00 პარ. 5 ნოემბერი, 2021 წელი

მანდარინის მურაბა

14
დაკოპირებულია

ამ უძველესი რეცეპტით მომზადებული მთელ-მთელი მანდარინის მურაბა ზამთრის ნაცრისფერ დღეებს სითბოთი აგივსებთ და იმუნიტეტის ამაღლებაში დაგეხმარებათ.

საჭირო პროდუქტი

  • 1 კგ მანდარინი
  • 1 კგ შაქარი
  • 1ლ წყალი
  • ერთი ლიმონის წვენი

მოზადების წესი:

  1. მანდარინს დაასხით მდუღარე წყალი, დააფარეთ ტილო და გააჩერეთ 10 წუთი. ამის შემდეგ გარეცხეთ ცივ, გამდინარე წყალში და გააშრეთ. ხის ჩხირით თითოეული ნაყოფი შუა ადგილას დაჩხვლიტეთ, ისე, რომ რბილობი არ დააზიანოთ.
  2. ჩაასხით თასში წყალი, დაამატეთ შაქარი და მაღალ ცეცხლზე დაადგით. ადუღების შემდეგ ცეცხლს დაუკელით და სიროფი 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ.
  3. ჩაუშვით მანდარინები სიროფში და 5 წუთი ადუღეთ. ამის შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით და 2 საათის განმავლობაში გააგრილეთ. შემდეგ მურაბა ისევ ცეცხლზე დადგით და 10 წუთის განმავლობაში ადუღეთ.

იგივე პროცედურა კიდევ 2-ჯერ გაიმეორეთ და თითოეულ ჯერზე ხარშვის დრო 5 წუთით გაზარდეთ - ანუ, პირველად 5 წუთს ადუღებთ, მეორედ - 10 წუთს, შემდეგ 15 წუთს და ბოლო ჯერზე 20 წუთს.

ამის შემდეგ მურაბა 10 საათის განმავლობაში გააჩერეთ;

სულ ბოლოს კი დაბალ ცეცხლზე, 30 წუთის განმავლობაში ადუღეთ და ხარშვის დასრულებამდე 10 წუთით ადრე ლიმონის წვენი დაამატეთ.

ცხელი მურაბა გასტერილებულ ქილებში გადაიტანეთ და მოხუფეთ.

გემრიელად მიირთვით!



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ნუთელა სახლის პირობებში

ნუთელას რეცეპტი

მოჭიქული წაბლი - როგორ მოვამზადოთ ს...

მოჭიქული წაბლი

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

კარალიოკის მურაბა

კარალიოკის მურაბა

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო,...

საზამთროს მურაბა
დარიჩინით

ატმის წვენი ზამთრისთვის - მაცოცხლებ...

ატმის წვენის მომზადება

ნაღების ნაყინი - მოამზადეთ სახლში

ნაღების ნაყინი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და ს...

ჟოლოს უშაქრო მურაბა

უნაზესი ალუბლის ტარტი - გემო, რომელ...

ალუბლის ტარტი