დაკონსერვებული თევზის სასარგებლო თვისებები
18:24 პარ. 3 იანვარი
დანიურ სამეცნიერო ჟურნალში Scandinavian Journal of Public Health-ში გამოქვეყნებული კვლევის თანახმად, დაკონსერვებული თევზი სასარგებლო თვისებებით და კვებითი ღირებულებით ახალ თევზს არ ჩამოუვარდება, ვინაიდან კონსერვაციის თანამედროვე ტექნოლოგიების საშუალებით შესაძლებელია ყველა სასარგებლო ნივთიერების, მათ შორის ცილების, ვიტამინებისა და მიკროელემენტების 90%-მდე შენარჩუნება.
კვლევის თანახმად, დაკონსერვებულ თევზს უნიკალური შემადგენლობა აქვს. ის მდიდარია ადვილად მოსანელებელი ცილებით, D და B ვიტამინებით და ისეთი მინერალებით, როგორიცაა კალციუმი, ფოსფორი და თუთია.
თუნდაც დაკონსერვებული თინუსის ღვიძლი რად ღირს, რომელიც ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებსა და დიდი რაოდენობით D ვიტამინს შეიცავს. ეს ნივთიერებები აუცილებელია ძვლების, გულ-სისხლძარღვთა და იმუნური ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად.
ექიმები აღნიშნავენ, რომ დაკონსერვებული თინუსი განსაკუთრებით სასარგებლო პროდუქტია სპორტსმენებისთვის და მათთვის, ვინც საკუთარ ჯანმრთელობაზე ზრუნავს. ორგანიზმი თინუსის ცილას თითქმის მთლიანად (95%-მდე) ითვისებს, რაც ფიზიკური დატვირთვის შემდეგ ძალების აღდგენის იდეალური წყაროა.
მეცნიერები აღნიშნავენ, თევზი დაკონსერვების დროს ინარჩუნებს ფოსფორს, რომელიც ძლიერი კბილებისა და ძვლების შენარჩუნებაში ეხმარება, B ვიტამინს, რომელიც აძლიერებს ნერვულ სისტემას, ომეგა 3-ს , რომელიც ხელს უწყობს "ცუდი" ქოლესტერინის შემცირებას და გულსა და სისხლძარღვებს იცავს.
დანიელი მეცნიერები გვთავაზობენ, დაკონსერვებული თევზის მიმართ დამოკიდებულება შევცვალოთ, რადგან ის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო ნივთიერებების წყაროა.
ესეც დაგაინტერესებთ:
რატომ აიკრძალა თევზის ქონი საბჭოთა კავშირში?
თევზის „უხა“ - ძალიან სასარგებლო წვნიანი
სასარგებლოა თუ არა ღორის ხორცი
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან