დაკონსერვებული თევზის სასარგებლო თვისებები
18:24 პარ. 3 იანვარი
 
        
        დანიურ სამეცნიერო ჟურნალში Scandinavian Journal of Public Health-ში გამოქვეყნებული კვლევის თანახმად, ხარისხიანად დაკონსერვებული თევზი, რომელიც არ შეიცავს ზედმეტ მარილს და დამატებებს, სასარგებლო თვისებებით და კვებითი ღირებულებით ახალ თევზს არ ჩამოუვარდება, ვინაიდან კონსერვაციის თანამედროვე ტექნოლოგიების საშუალებით შესაძლებელია ყველა სასარგებლო ნივთიერების, მათ შორის ცილების, ვიტამინებისა და მიკროელემენტების 80-90%-მდე შენარჩუნება.
კვლევის თანახმად, დაკონსერვებულ თევზს უნიკალური შემადგენლობა აქვს. ის მდიდარია ადვილად მოსანელებელი ცილებით, D და B ვიტამინებით და ისეთი მინერალებით, როგორიცაა კალციუმი, ფოსფორი და თუთია.
თუნდაც დაკონსერვებული თინუსის ღვიძლი რად ღირს, რომელიც ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებსა და დიდი რაოდენობით D ვიტამინს შეიცავს. ეს ნივთიერებები აუცილებელია ძვლების, გულ-სისხლძარღვთა და იმუნური ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად.
ექიმები აღნიშნავენ, რომ დაკონსერვებული თინუსი განსაკუთრებით სასარგებლო პროდუქტია სპორტსმენებისთვის და მათთვის, ვინც საკუთარ ჯანმრთელობაზე ზრუნავს. ორგანიზმი თინუსის ცილას თითქმის მთლიანად (95%-მდე) ითვისებს, რაც ფიზიკური დატვირთვის შემდეგ ძალების აღდგენის იდეალური წყაროა.
მეცნიერები აღნიშნავენ, თევზი დაკონსერვების დროს ინარჩუნებს ფოსფორს, რომელიც ძლიერი კბილებისა და ძვლების შენარჩუნებაში ეხმარება, B ვიტამინს, რომელიც აძლიერებს ნერვულ სისტემას, ომეგა 3-ს , რომელიც ხელს უწყობს "ცუდი" ქოლესტერინის შემცირებას და გულსა და სისხლძარღვებს იცავს.
დანიელი მეცნიერები გვთავაზობენ, დაკონსერვებული თევზის მიმართ დამოკიდებულება შევცვალოთ, რადგან ის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო ნივთიერებების წყაროა.
ესეც დაგაინტერესებთ:
რატომ აიკრძალა თევზის ქონი საბჭოთა კავშირში?
თევზის „უხა“ - ძალიან სასარგებლო წვნიანი
სასარგებლოა თუ არა ღორის ხორცი
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                                 
                                 
                                 
                             
                                     
                                    