ქართული კერძები
ბოლოკის „ჩიფსები“ - სასუსნავი მათთვის, ვინც ჯანმრთელობას უფრთხილდება
12:00 შაბ. 23 ოქტომბერი, 2021 წელი
ბოლოკი კარტოფილის ჩიფსების ჯანსაღი ალტერნატივა - ბევრი ცხიმი არ სჭირდება!
საჭირო პროდუქტი:
- ბოლოკი - 10-15 ცალი
- ზეითუნის ზეთი, 1 სუფრის კოვზი
- პილპილი
- მარილი
მომზადება:
1) გააცხელეთ ღუმელი 150 გრადუსამდე; საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან ცხობისთვის განკუთვნილი სპეციალური სილიკონის საფენი;
2) ბოლოკი საგულდაგულოდ გარეცხეთ და თხელ ფენებად დაჭერით. შემდეგ ჩააწყვეთ ჯამში, დაასხით ზეითუნის ზეთი, დააყარეთ პილპილი და მარილი გემოვნებით და კარგად აურიეთ;
3) გამზადებული ბოლოკი დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და შედგით ღუმელში. აცხვეთ, დაახლოებით, 1 საათი. სულ ეს არის.
შენიშვნა: თუ „ჩიფსები“ არასაკმარისად ხრამუნა იქნება, გამორთულ ღუმელში 10-15 წუთი დატოვეთ. ღუმელის კარი ოდნავ გადმოხსნილი უნდა იყოს.
გემრიელად მიირთვით!