ქართული კერძები

გულღვიძლი ნიგვზით - იმერულად

fun time

15:00 სამ. 5 იანვარი, 2021 წელი

გულღვიძლი ნიგვზით

14
დაკოპირებულია

ქართული სუფრის მენიუ კუჭმაჭის გარეშე წარმოუდგენელია, რომელიც ტრადიციულად, ღორის ან ხბოს გულ-ღვიძლით მზადდება. 2021 წლის სიმბოლო ხარი რომ არ გავანაწყენოთ, მოდით, ღორის გულ-ღვიძლის რეცეპტს შემოგთავაზებთ.

საჭირო პროდუქტი:

ღორის გულ-ღვიძლი – 700 გ

ნიგოზი – 200 -250 გ

ხმელი ქინძი – 2 ს.კ.

ქონდარი – 1,5 ს.კ.

უცხო სუნელი – 2 ს.კ.

დაღერღილი წითელი წიწაკა – 1 ჩ.კ.

ხახვი – 2-3 თავი

ნიორი – 5 კბილი

ძმარი – 40 მლ

ბროწეული – 1 ცალი

ზეთი – 50 მლ (ხახვის მოსათუშად)

მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

1. შიგნეული კარგად გარეცხეთ. მოათავსეთ დიდ ქვაბში, დაასხით წყალი და ცეცხლზე შემოდგით. ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია! შიგნეული რომ მოიხარშება, ცეცხლიდან გადმოდგით და გააგრილეთ;

2. მოხარშული შიგნეულობა სასურველ ზომაზე დაჭერით;

3. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ზეთში და დაამატეთ გულ-ღვიძლს;

4. ნიგოზი კარგად დანაყეთ ან გაატარეთ. დაუმატეთ ხმელი ქინძი, ქონდარი, უცხო სუნელი, დანაყული ნიორი, ძმარი, მარილი, დაღერღილი წითელი წიწაკა და კარგად აურიეთ;

5. ნიგვზიანი მასა გულ-ღვიძლს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. სუფრაზე მიტანის წინ მზა კუჭმაჭს ბროწეულის მარცვლები მოაყარეთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ქლიავის აჯიკა

ქლიავის აჯიკა

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ყაბაყის აჯაფსანდალი

ფენოვანი ლობიანი

ფენოვანი ლობიანი

ქილების სტერილიზაცია ღუმელში

ქილების სტერილიზაცია
ღუმელში

ყურძნის წვენის შენახვა ზამთრისთვის

ყურძნის წვენის შენახვა
ზამთრისთვის

მწვანე ლობიო კვერცხით - სწრაფად მოს...

მწვანე ლობიო კვერცხით

როგორ შევღებოთ და გავაფორმოთ სააღდგ...

კვერცხის შღებვა

ქათმის ფილე არაჟნით

ქათმის ფილე არაჟნით

როგორ მზადდება აფხაზურა

როგორ მზადდება აფხაზურა