ქართული კერძები
ქათმის ღვიძლი არაჟნით
12:00 ოთხ. 24 თებერვალი, 2021 წელი
გპირდებით, თითებს ჩაიკვნეტთ და ეს კერძი თქვენს რაციონში ხშირად მოხვდება.
საჭირო პროდუქტი:
ქათმის ღვიძლი - 500 გრ
არაჟანი - 150 გრ
ბარდა - გაყინული ან დაკონსერვებული - 150 გრ
პურის ფქვილი - 1 ჩ/კ
ზეთი - 100 გრ;
მუსკატის კაკალი - მწიკვი
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
ღვიძლი საგულდაგულოდ გარეცხეთ და საშუალო ზომებად დაჭერით.
არაჟანს დაამატეთ ფქვილი, მუსკატის კაკალი და კარგად აურიეთ.
გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი და მოათავსეთ ზედ დაჭრილი ღვიძლი. დაახურეთ ტაფას თავსახური და შეწვით მაღალ ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში.
შემწვარ ღვიძლს დაამატეთ არაჟანი, მწვანე ბარდა, მარილი და პილპილი. ერთმანეთში გადაურიეთ და განაგრძეთ მომზადება კიდევ 2-3 წუთი.
შენიშვნა:
გარნირად შეგიძლიათ, მოხარშული ბრინჯი მოამზადოთ.