დესერტი

ბლომანჟე შოკოლადით — ნაზი და მსუბუქი ფრანგული დესერტი

fun time

18:00 ორშ. 9 ივნისი

ბლონმანჟე შოკოლადით

14
დაკოპირებულია

ბლომანჟე ძალიან მარტივი ფრანგული დესერტია, რომელიც მოხარშულ კრემს წააგავს. ბლომანჟეს მომზადება შესაძლებელია სხვადასხვა ინგრედიენტით, რაც საშუალებას იძლევა, რომ ნებისმიერი ადამიანის გემოვნება და მოთხოვნილება დააკმაყოფილოს.

ეს დესერტი პუდინგს წააგავს, თუმცა გაცილებით მსუბუქი შემადგენლობა და ნაზი გემო აქვს. მთავარი განსხვავება ისაა, რომ პუდინგს თერმული დამუშავება არ სჭირდება, როცა ბლონმანჟეს შემთხვევაში, ნარევი აუცილებლად უნდა ადუღდეს.

საჭირო პროდუქტი:

  • სიმინდის სახამებელი — 1/4 ჭიქა
  • შაქრის პუდრა — 3 ს.კ.
  • კაკაოს ფხვნილი — 1 ს.კ.
  • რძე — 2 ჭიქა
  • მუქი შოკოლადი — 80 გ
  • ვანილი — 1,5 გრ.

ბლომანჟეს მომზადება

1. პატარა ჯამში აურიეთ სიმინდის სახამებელი, შაქრის პუდრა და კაკაოს ფხვნილი.

2. შოკოლადი გაახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.

3. ქვაბში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ სახამებლის, შაქრისა და კაკაოს ნარევი და შოკოლადი. ქვაბი საშუალო ცეცხლზე დადგით, განუწყვეტლივ ურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მნიშვნელოვანია მუდმივი მორევა, რათა კარგად გაიხსნას და არ „დაკორკოშელავდეს“.

4. ნარევს დაუმატეთ ვანილი, აურიეთ, ფორმებში ჩაასხით და მაცივარში შედგით, რომ გამაგრდეს.

5. როცა დესერტი გამაგრდება, ფორმიდან ფრთხილად ამოიღეთ და ლანგარზე დადეთ.

6. დესერტი ნაღების ქაფით, კენკრით ან ხილით მორთეთ და გემრიელად მიირთვით.


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

როგორ მოვამზადოთ მზესუმზირას ჰალვა?

ჰალვას რეცეპტი

რულეტი პრაღა „პრაღის“ ტორტის მოყვარ...

რულეტი პრაღა

მოამზადეთ თურქული რაჰათლუკუმი 15 წუ...

თურქული რაჰათლუკუმი 15
წუთში

ქლიავის ჩირის მომზადება - 5 საუკეთე...

ქლიავის ჩირის დამზადება

ჟოლოს გაყინვა - 4 ოქროს წესი დიასახ...

ჟოლოს გაყინვა

ნაყინის მომზადება ბანანით

ნაყინის მომზადება
ბანანით

წითელი მოცხარის ჯემი ზამთრისთვის

წითელი მოცხარის ჯემი
ზამთრისთვის

ნესვის ჩირის მომზადება სახლის პირობ...

ნესვის ჩირის მომზადება

შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე, უგემ...

შოკოლადის ტორტი ცხობის
გარეშე