დესერტი

ბლომანჟე შოკოლადით — ნაზი და მსუბუქი ფრანგული დესერტი

fun time

18:00 ორშ. 9 ივნისი

ბლონმანჟე შოკოლადით

14
დაკოპირებულია

ბლომანჟე ძალიან მარტივი ფრანგული დესერტია, რომელიც მოხარშულ კრემს წააგავს. ბლომანჟეს მომზადება შესაძლებელია სხვადასხვა ინგრედიენტით, რაც საშუალებას იძლევა, რომ ნებისმიერი ადამიანის გემოვნება და მოთხოვნილება დააკმაყოფილოს.

ეს დესერტი პუდინგს წააგავს, თუმცა გაცილებით მსუბუქი შემადგენლობა და ნაზი გემო აქვს. მთავარი განსხვავება ისაა, რომ პუდინგს თერმული დამუშავება არ სჭირდება, როცა ბლონმანჟეს შემთხვევაში, ნარევი აუცილებლად უნდა ადუღდეს.

საჭირო პროდუქტი:

  • სიმინდის სახამებელი — 1/4 ჭიქა
  • შაქრის პუდრა — 3 ს.კ.
  • კაკაოს ფხვნილი — 1 ს.კ.
  • რძე — 2 ჭიქა
  • მუქი შოკოლადი — 80 გ
  • ვანილი — 1,5 გრ.

ბლომანჟეს მომზადება

1. პატარა ჯამში აურიეთ სიმინდის სახამებელი, შაქრის პუდრა და კაკაოს ფხვნილი.

2. შოკოლადი გაახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.

3. ქვაბში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ სახამებლის, შაქრისა და კაკაოს ნარევი და შოკოლადი. ქვაბი საშუალო ცეცხლზე დადგით, განუწყვეტლივ ურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მნიშვნელოვანია მუდმივი მორევა, რათა კარგად გაიხსნას და არ „დაკორკოშელავდეს“.

4. ნარევს დაუმატეთ ვანილი, აურიეთ, ფორმებში ჩაასხით და მაცივარში შედგით, რომ გამაგრდეს.

5. როცა დესერტი გამაგრდება, ფორმიდან ფრთხილად ამოიღეთ და ლანგარზე დადეთ.

6. დესერტი ნაღების ქაფით, კენკრით ან ხილით მორთეთ და გემრიელად მიირთვით.


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

პრიალა მინანქარი

პრიალა მინანქარი

ყავა კედრის კაკლით - ახალი გემო

კედრის კაკალი

კივის ჯემი - ვიტამინების განძი ზამთ...

კივის ჯემი -

ჰალვის სასარგებლო თვისებები

ჰალვის სასარგებლო
თვისებები

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“ და რატომ...

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“
და რატომ დაარქვეს ასე?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას მარილი?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას
მარილი?

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი
ზამთრისთვის

შოკოლადის კექსი - მზადდება ჭიქაში,...

შოკოლადის კექსი