როგორ მოვამზადოთ ასკილის ნაყენი
22:39 კვი. 20 ნოემბერი, 2022 წელი

ასკილი C ვიტამინის რეკორდულ რაოდენობას შეიცავს. ნუტრიციოლოგების განმარტებით, C ვიტამინი გამხმარი ასკილშიც ბევრია, თუმცა მინი სწორად გამოყენება ძალიან მნიშვნელოვანია.
ასკილის ნაყენი
გამხმარ ასკილს დაასხით 60-70 გრადუსამდე გაცხელებული, მაგრამ არა მდუღარე წყალი და 15-20 წუთით დატოვეთ. ასეთი ასკილის ნაყენი მაქსიმალურ სარგებელს მოგცემთ, რაც იმუნური სისტემის გაძლიერებაში დაგეხმარებათ.
ასკილის სასარგებლო თვისებები
ვიტამინი C, როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტი, იმ ნივთიერებათა რიცხვს მიეკუთვნება, რომლებიც თავისუფალ რადიკალებს ებრძვიან.
ასკილს შეუძლია კიბოს პრევენციაში დაგვეხმაროს და გააძლიეროს გულ-სისხლძარღვთა სისტემა.
ასკილის ჩაი რეკომენდებულია მათთვის, ვისაც ცხვირიდან სისხლდენა, ვარიკოზული ვენები და სისხლძარღვთა პრობლემები აწუხებს.
ასკილი დიდი რაოდენობით ბიოფლავონოიდებს შეიცავს, რომლებიც სისხლძარღვებს აძლიერებს და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობაზე დადებითად მოქმედებს.
ნუტრიციოლოგები იმუნიტეტის გაძლიერებისა და ახალგაზრდობის გახანგრძლივებისთვის ყოველდღიურად თითო ჭიქა ასკილის ჩაის დალევას გვირჩევენ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან