უცხოური სამზარეულო

ქათამის ბარკლები არაჟნით - იაფი და გემრიელი ჩერქეზული სადილი!

funtime

12:00 შაბ. 9 იანვარი

ქათმის ბარკლები არაჟნით
14
დაკოპირებულია

ეს ნოყიერი და არომატული სადილი, პიკანტური გემოს მქონე სოუსით, თვალის დახამხამებაში გაქრება სუფრიდან. ამიტომაც გირჩევთ, ულუფების რაოდენობაში არ შეიზღუდოთ. რეცეპტშიც 1,5 კგ. ბარკალია გათვალისწინებული...

საჭირო პროდუქტი (8 ულუფისთვის):

ქათმის ბარკალი - 1.5 კგ
ნიორი - 8 კბილი
ხორბლის ფქვილი - 2 ს/კ
ხორცის ბულიონი - 300 მლ
დაფქული წითელი წიწაკა - გემოვნებით
კარაქი - 100 გ
ხახვი - 1 ცალი
არაჟანი - 1 ქილა
მწვანე ხახვი - 2-3 ღერი, გასაფორმებლად
მარილი - გემოვნებით


მომზადების წესი:

1. მოხარშეთ ბარკლები მარილწყალში და ქაფი მოხადეთ აუცილებლად.
როცა მოიხარშება (300 მლ ბულიონი შეინახეთ), მოაშორეთ კანი და ძვლები და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
შემდეგ გადაიტანეთ კონტეინერში, მოაყარეთ გახეხილი ნიორი, დაახურეთ სახურავი და შეანჯღრიეთ, რათა კარგად აირიოს ერთმანეთში. გადადგით გვერდზე.

2. ახლა ნაღების სოუსი მოამზადეთ:
გაადნეთ კარაქი ტაფაზე, დააყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და შუშეთ მაღალ ცეცხლზე, ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება. შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და ნელ-ნელა შეურიეთ ფქვილი.

3. ამის შემდეგ ძალიან ნელა, წვრილი ნაკადით ჩაასხით ბულიონი, თან ინტენსიურად ურიეთ, უმჯობესია - ხის კოვზით. მოაყარეთ მარილი პილპილი გემოვნებით და ჩაამატეთ არაჟანი. მიიყვენათ ადუღებამდე.

4. გადაასხით ქათამს ცხელი სოუსი, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და მიიტანეთ სუფრასთან.


გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ტიფტელი ტომატის სოუსში - გემრიელი კ...

ტიფტელი რომატის სოუსში

ბლინები ხორცით

ხორციანი ბლინები - რეცეპტი

ნამდვილი შაურმა - ტრადიციული რეცეპტ...

ქათმის შაურმა

თავად მოამზადეთ ჯანსაღი მაიონეზი -...

ჯანსაღი მაიონეზი

ოჯახური ჩებურეკი - ყირიმელი თათრები...

წვნიანი ჩებურეკი რეცეპტი

ცხელი, ფრანგული საუზმე - ჟულიენის 4...

ფრანგული ცხელი საუზმე

ხორცის ორიგინალური ღვეზელი - საახალ...

საახალწლო ღვეზელი

რა არის მთავარი საახალწლო კერძი მსო...

რას ამზადებე ახალ წელს
მსოფლიოს სხავადსხვა
ქვეყანაში